Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Informatie over de dagvoorziening
Informatie over de dagvoorziening

Informatie over de dagvoorziening

Bezoek aan de dagvoorziening in coronatijd

Tijdens de heftigste pieken van de corona pandemie was het wekenlang niet of op beperkte schaal mogelijk dat klanten gebruik konden maken van onze dagvoorziening. Een zware periode brak aan voor veel mantelzorgers. Nu is de dagvoorziening gelukkig weer volledig te bezoeken.

We heten u van harte welkom! Wel zijn er per locatie en groep mogelijk veranderingen in de manier waarop we op dit moment de dagvoorziening organiseren. Daarnaast zijn we genoodzaakt ons te houden aan de landelijke coronamaatregelen. Hierover zijn de collega's van de dagvoorziening in nauw contact met u als klant en uw naasten. 

Voor uw en onze veiligheid

Om ervoor te zorgen dat u de dagvoorziening veilig en verantwoord kan bezoeken zijn er een aantal regels die we u moeten vragen in acht te nemen. Onder andere met betrekking tot het vervoer. Om ook ervoor te zorgen dat u prettig en veilig van huis naar de dagvoorziening wordt gebracht en andersom is er een aantal maatregelen die we moeten nemen, zoals het dragen van mondneusmaskers tijdens de rit. 

U leest hieronder meer over hoe u de dagvoorziening veilig kunt bezoeken en krijgt u antwoord op andere vragen die u mogelijk heeft: 

Bij corona gerelateerde klachten vragen wij u, vriendelijk doch dringend, thuis te blijven en u te laten testen. Dat geldt ook wanneer een eventuele huisgenoot klachten heeft. Ook dan adviseren we u (en ook uw huisgenoot) thuis te blijven en u te laten testen. 

We vragen u vriendelijk doch dringend een mondneusmasker te dragen tijdens de rit naar de dagvoorziening. U dient zelf voor een mondneusmasker te zorgen. Taxibedrijf Munckhof mag met een vol busje rijden, mits we de veiligheidsregels in acht nemen. Tijdens uw bezoek aan de dagvoorziening hoeft u geen mondneusmasker te dragen. 

Wat als ik geen mondneusmasker kan verdragen? Indien u absoluut geen mondneusmasker kan verdragen en het tijdens de rit ondoenlijk is om een mondneusmasker te dragen, dan is het mogelijk met maximaal 4 passagiers in het busje te worden vervoerd zonder een mondneusmasker te dragen. Dit heeft uiteraard niet de voorkeur, maar geef het aan bij de voor u bekende contactpersoon van Dagvoorziening. De chauffeur draagt te allen tijde een mondneusmasker.

De medewerkers van de Dagvoorziening weten er van. Zij hebben dit ook doorgegeven aan taxibedrijf Munckhof. 

Een mondneusmasker biedt veiligheid, maar heeft ook nadelen. We dragen dan ook alleen een mondneusmasker als de situatie erom vraagt. De mondneusmaskers blijken een barrière voor echt contact met klanten. Zij kunnen iemands mimiek niet zien en hebben vaak moeite de zorgprofessional te verstaan of reageren verward of angstig. Ook is het een belasting, het uren achtereen dragen ervan is niet altijd even prettig voor collega's. Ondanks deze nadelen, hebben we op basis van de huidige ontwikkelingen in de samenleving besloten standaard mondneusmaskers te gebruiken.

Heeft u andere vragen of opmerkingen? Schroom niet en neem contact op met de voor u bekende contactpersoon van de Dagvoorziening. 

We weten als geen ander dat het voor vele mantelzorgers een zware periode is, waarin veel van u wordt gevraagd. We ondersteunen mantelzorgers graag door nauw in contact te zijn. Daarnaast wijzen we u graag op een paar voorzieningen waar u wellicht baat bij heeft in deze periode. Op de website dementie.nl zijn tips voor activiteiten en omgang te vinden en worden de meest gestelde vragen over corona, dementie en gezondheid beantwoord. Ook de AlzheimerTelefoon is dagelijks bereikbaar (van 9:00 tot 23:00 uur) om vragen te beantwoorden of een luisterend oor te bieden aan mantelzorgers, via 0800 - 5088. We hopen dat we u weer een beetje kunnen ontlasten bij de zorg van uw naaste.