Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Informatie over de dagvoorziening Informatie over de dagvoorziening

Informatie over de dagvoorziening

dagvoorziening weer volledig open

Vanwege de corona pandemie was het wekenlang niet of op heel beperkte schaal mogelijk dat klanten gebruik konden maken van onze dagvoorziening. Een zware periode brak aan voor veel mantelzorgers. Waar de afgelopen weken de dagvoorziening beperkt kon worden bezocht of op een andere manier werd georganiseerd, is vanaf 20 juli de dagvoorziening gelukkig weer volledig te bezoeken.

In nauw contact met mantelzorgers keken we de afgelopen weken naar de meest geschikte vorm waarin we dagvoorziening konden bieden. Fijn om in samenspraak te kijken naar de mogelijkheden. Hopelijk hebben we mantelzorgers hiermee wat kunnen ontlasten.

Dagvoorziening volledig ‘open’ vanaf 20 juli

We zijn verheugd dat de dagvoorziening vanaf maandag 20 juli weer volledig ‘open’ gaat. We heten u van harte welkom! Per locatie en groep starten we stap voor stap weer op. Dat betekent dat de ene locatie eerder volledig opengaat dan de andere. De collega’s van dagvoorziening nemen persoonlijk contact op met de bezoekers van de dagvoorziening en eerste contactpersonen om hen op de hoogte te stellen van het moment waarop zij de dagvoorziening weer volledig kunnen bezoeken.

Het volledig openen van de locaties dagvoorzieningen betekent ook dat het vervoer van en naar de locaties weer wordt opgestart. Het vervoer zal zoals vertrouwd worden verzorgd door taxibedrijf Munckhof.

Voor uw en onze veiligheid

Om ervoor te zorgen dat u de dagvoorziening veilig en verantwoord kan bezoeken zijn er een aantal regels die we u moeten vragen in acht te nemen. Onder andere met betrekking tot het vervoer. Om ook ervoor te zorgen dat u prettig en veilig van huis naar de dagvoorziening wordt gebracht en andersom zijn er een aantal maatregelen die we moeten nemen, zoals het dragen van mondneusmaskers tijdens de rit. Hierover leest u hieronder meer.   

Bij corona gerelateerde klachten willen we u vriendelijk doch dringend vragen thuis te blijven en u te laten testen. Dat geldt ook wanneer een eventuele huisgenoot klachten heeft. Ook dan adviseren we u (en ook uw huisgenoot) thuis te blijven en u te laten testen. 

We willen u vriendelijk doch dringend vragen een mondneusmasker te dragen tijdens de rit naar de dagvoorziening. U dient zelf voor een mondneusmasker te zorgen. Taxibedrijf Munckhof mag weer met een vol busje rijden, mits we de veiligheidsregels in acht nemen. Tijdens uw bezoek aan de dagvoorziening hoeft u geen mondneusmasker te dragen. 

Wat als ik geen mondneusmasker kan verdragen?Indien u absoluut geen mondneusmasker kan verdragen en het tijdens de rit ondoenlijk is om een mondneusmasker te dragen, dan is het mogelijk met maximaal 4 passagiers in het busje te worden vervoerd zonder een mondneusmasker te dragen. Dit heeft uiteraard niet de voorkeur, maar geef het aan bij de voor u bekende contactpersoon van Dagvoorziening. De chauffeur draagt te allen tijde een mondneusmasker.

De medewerkers van de Dagvoorziening weten er van. Zij hebben dit ook doorgegeven aan taxibedrijf Munckhof. 

Heeft u andere vragen of opmerkingen? Schroom niet en neem contact op met de voor u bekende contactpersoon van de Dagvoorziening. 

We weten als geen ander dat het voor vele mantelzorgers een zware periode is, waarin veel van u wordt gevraagd. We ondersteunen mantelzorgers graag door nauw in contact te zijn. Daarnaast wijzen we u graag op een paar voorzieningen waar u wellicht baat bij heeft in deze periode. Op de website Dementie.nl zijn tips voor activiteiten en omgang te vinden en worden de meest gestelde vragen over corona, dementie en gezondheid beantwoord. Ook de AlzheimerTelefoon is dagelijks bereikbaar om vragen te beantwoorden of een luisterend oor te bieden aan mantelzorgers, via 0800 - 5088 (van 9:00 tot 23:00 uur). We hopen dat we u weer een beetje kunnen ontlasten bij de zorg van uw naaste.