Een nieuwe kijk op de wijk
Een nieuwe kijk op de wijk

Een nieuwe kijk op de wijk

Het natuurlijke denken van de wijkverpleegkundige als basis voor bekostiging

Verslag 2e inspiratiebijeenkomst Sensire ‘Werken met nieuwe cliëntprofielen in de wijk’

Vanaf 1 januari 2024 gaan de eerste zorgorganisaties aan de slag met de registratie van cliëntprofielen op basis van het draagkracht/draaglast (DKDL)-model. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar een nieuwe bekostiging van de wijkverpleging. Sensire neemt sinds 2020 deel aan de experimenten van de Nederlandse Zorgautoriteit rond de nieuwe cliëntprofielen. Wat is het cliëntprofielenmodel nu precies, welke visie zit erachter, hoe werkt het en wat kunnen we ervan verwachten? Dat waren de vragen die aan bod kwamen tijdens de tweede inspiratiebijeenkomst over dit thema, op 9 november 2023 in Lichtenvoorde.

In de bioscoopzaal in congrescentrum NYC zijn dit keer vooral samenwerkingspartners van Sensire aanwezig. Zij worden welkom geheten door Lenneke Bosscher, wijkverpleegkundige en lid van het Platform Wijkverpleging, dat bij Sensire verantwoordelijk is voor de vakinhoudelijke ontwikkeling van wijkverpleging. De inspiratiesessies die Sensire organiseert zijn bedoeld om samen na te denken over de toekomst van de zorg, en om ervaringen, lessen en goede voorbeelden met elkaar te delen. Op deze donderdagmiddag komen namens Sensire achtereenvolgens Noortje Schlattmann, Vanessa Schroer, Milou Brandsema en Emilde van Voorst, Karien Tijkotte en Maarten van Rixtel aan het woord.

Hieronder een uitgebreid verslag van de gegeven presentaties:Download de longread ‘Het natuurlijke denken van de wijkverpleegkundige als basis voor bekostiging'