Congres
Congres "Een nieuwe kijk op de wijk" - november 2019

Congres "Een nieuwe kijk op de wijk" - november 2019

Beste aanwezigen bij het congres: “Een nieuwe kijk op de wijk”,

Het magazine ligt inmiddels bij je op de mat, we hopen dat je er veel leesplezier van hebt. Op een aantal momenten verwijzen we naar deze pagina. Hier kun je de filmpjes bekijken en vind je de presentaties terug.

Professioneel statuut & richtlijn

Het Professioneel Statuut is de basis, het fundament, van het Wijkverpleegkundig Meesterschap. Het maakt helder wie waar verantwoordelijk voor is en hoe dit leidt tot wederzijdse verplichtingen waar wijkverpleegkundigen en Raad van Bestuur elkaar aan kunnen houden en op aan kunnen spreken. Het zijn afspraken die laten zien dat het ertoe doet om werkzaam te zijn bij Sensire. Met welke blik we naar zorg, of beter gezegd, naar klantgeluk willen (blijven) kijken.

Een nieuwe manier van denken, maar het ook doen. Met het opstellen van het statuut en het zetten van de handtekening door wijkverpleegkundigen en het Raad van Bestuur waren we er nog niet. Het Wijkverpleegkundig Meesterschap draait niet alleen om het nakomen van afspraken, het is een manier van denken én een manier van handelen. De manier waarop we samenwerken met de klant om te streven naar een leven zoals iemand dat gewend was. Zodat iemand kan blijven doen wat iemand altijd al deed. Of op een andere manier geluk kan najagen. Ondanks beperkingen, met hulp van Sensire. In alles wat we doen; hoe we nadenken over kwaliteit, hoe we met onze klanten omgaan, hoe we in de organisatie samenwerken met elkaar en andere zorgverleners, hoe we een goede anamnese stellen, hoe we overleggen aankleden… in alles klinkt het meesterschap door.

Daarnaast moest de organisatie eromheen ook klaar voor zijn om ervoor te zorgen dat de wijkverpleegkundigen weer voor hun vak kunnen gaan staan. Daarom werd de manier waarop we de zelfstandige teams ondersteunen opnieuw bekeken. Aan hen werd de vraag gesteld, hoe word jij het beste gefaciliteerd? Daarover heb je kunnen lezen in het artikel ‘Focus op geluk’ in het magazine.

Klik hier om het Professioneel Statuut Wijkverpleegkundig Meesterschap te bekijken.

De filmpjes

Afhankelijk van de workshops die je hebt gevolgd, heb je drie filmpjes kunnen zien. Heb je deze nog niet gezien, dan is dit de kans om deze te bekijken.

De presentaties

Onderstaand tref je de presentaties aan van het plenaire deel en de workshops. Klik op de presentatie om deze te downloaden. Ook vind je hier het magazine Wijkverpleegkundig Meesterschap. Heb je deze niet in de brievenbus gekregen? Dan vind je hieronder een digitale versie.