Regio Zutphen: Samenwerkingsovereenkomst voor Ziekenhuis Verplaatste Zorg
Regio Zutphen: Samenwerkingsovereenkomst voor Ziekenhuis Verplaatste Zorg

Regio Zutphen: Samenwerkingsovereenkomst voor Ziekenhuis Verplaatste Zorg

24 februari 2022

De zorgvraag wordt groter en complexer. Om de toegankelijkheid van zorg te kunnen blijven garanderen, hebben Gelre ziekenhuizen, en thuiszorgorganisaties Vérian en Sensire als doelstelling om de zorg en behandeling op verschillende gebieden te herinrichten. Een deel van de huidige zorg in het ziekenhuis hoeft niet noodzakelijkerwijs daar plaats te vinden.

Gelre, Vérian en Sensire willen de komende jaren meer behandelingen naar huis of dichtbij huis in wijklocaties verplaatsen. Op deze manier geven wij samen vorm aan het streven van de overheid naar de ‘Juiste Zorg Op de Juiste Plek’, waarin wij samen passende en kwalitatief hoogwaardige zorg op maat leveren. Daarom hebben deze zorgorganisaties een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Inmiddels zijn de eerste pilotfases voorbij en willen Gelre, Vérian en Sensire de geïntegreerde samenwerking voortzetten. Via de samenwerkingsovereenkomst is Ziekenhuis Verplaatste Zorg per heden onderdeel geworden van de reguliere zorg.

Het gaat hierbij om middelen die veilig buiten het ziekenhuis toegediend kunnen worden aan de patiënt. De bereiding van deze middelen vindt plaats vanuit de ziekenhuisapotheek van Gelre ziekenhuizen en wordt met een geconditioneerd transport naar huis of de wijklocatie van de thuiszorgorganisaties gebracht. Voorbeelden hiervan zijn Aderlaten thuis, Antibiotica of Oncologische behandelingen die via onderhuidse injectie of infuus worden toegediend.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.