Sensire scherpt maatregelen aan vanwege oplopende besmettingen
Sensire scherpt maatregelen aan vanwege oplopende besmettingen

Sensire scherpt maatregelen aan vanwege oplopende besmettingen

12 november 2021

Update 12 november: 

Draag (continu) een mondneusmasker bij een bezoek aan onze locaties Wonen met Zorg en Behandeling en Revalidatie. 

De coronabesmettingen lopen op in Nederland. Ook onze locaties worden getroffen met besmettingen onder medewerkers, bezoekers en bewoners die elkaar besmetten ondanks de vaccinatie (lees ook dit bericht). Helaas zijn we daarom genoodzaakt om onze maatregelen aan te scherpen per 12 november. 

Om de gezondheid van bewoners, onze medewerkers en u als bezoeker te beschermen, gaan de volgende maatregelen per 12 november in:

 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Draag een (chirurgisch) mondneusmasker gedurende uw bezoek. Er is een mondneusmasker beschikbaar bij binnenkomst.

Over deze maatregelen is goed overleg geweest met de cliëntenraad. We zijn ons erg bewust van de gevolgen voor het dagelijks leven van bewoners en medewerkers. We zien echter dat een besmetting bij bewoners nu meer klachten geeft dan kort na de vaccinatie en zien daarnaast een risico voor het verlenen van zorg als medewerkers uitvallen vanwege besmetting. Deze ontwikkelingen samen hebben ons doen besluiten de maatregelen aan te scherpen.

Blijf de basismaatregelen volhouden

Ook willen we u verzoeken de basismaatregelen vol te houden:

 • Goede handhygiëne is belangrijk. Bij de ingang staat een desinfectiezuil om uw handen bij het betreden en verlaten van de locatie te desinfecteren.
 • Vermijd waar dat kan drukke plekken, geef elkaar de ruimte.
 • Blijf thuis als u (milde) klachten heeft en laat u testen via de GGD.

We begrijpen dat het aanscherpen van deze maatregelen impact heeft. Maar alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat bewoners zo min mogelijk aan het virus worden blootgesteld en medewerkers de zorg kunnen blijven bieden. Nu en in de komende weken. Wij vertrouwen op ieders medewerking en zullen de ontwikkeling van de landelijke maatregelen de komende tijd nauwgezet volgen en waar nodig overleggen met de cliëntenraad over verdere aanpassing van de maatregelen. Het blijft steeds een zorgvuldige, verstandige en gezamenlijke afweging, waarin “Leven zoals u wilt” onze leidraad blijft.

Meer informatie

Op www.sensire.nl/overcorona houden we u op de hoogte van de laatste maatregelen en verruimingen die gelden. Heeft u vragen of maakt u zich misschien zorgen om de veiligheid van uw naaste? We zijn graag hierover met u in gesprek. Schroom niet en neem contact op met uw zorgteam als u vragen heeft. 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Marga Doornink
  29 oktober 2021 | 10:41
  Hallo, mij vader de Hr Doornink kan alleen een spatkap dragen i.v.m. zijn copd ,dus ik hoop dat dat voldoende is voor als hij bij mij moeder op bezoek gaat Mevr Doornink
  • Team Communicatie
   9 november 2021 | 16:23
   Dank voor uw reactie. We hebben u in een mail van een antwoord voorzien.