Start vaccinatie van bewoners met zorg van huisarts
Start vaccinatie van bewoners met zorg van huisarts

Start vaccinatie van bewoners met zorg van huisarts

23 februari 2021

De bewoners die onder de zorg van de specialist ouderengeneeskunde vallen, werden als eerste gevaccineerd in de week van 25 januari en ontvangen deze week hun tweede vaccinatie. Gelukkig zijn de bewoners die onder zorg van de eigen huisarts vallen nu ook aan de beurt voor een eerste danwel tweede vaccinatie. 

Het lijkt erop dat in de week van 1 maart of in de week van 8 maart de bewoners van Pelgrim in Gaanderen een eerste vaccinatie krijgen. De vaccinatie van bewoners van Olypoort en Saltpoort in Zutphen, De Schoven in Ruurlo en het Wehmepark in Vorden ging afgelopen week van start. En deze week ontvangen de bewoners in Gorssel en Twello de tweede vaccinatie van de huisarts.

Bewoner van het Wehmepark in Vorden ontvangt zijn eerste vaccinatie.

Mevrouw Snelting woont bij Sensire De Schoven in Ruurlo en ontving ook een eerste vaccinatie

Bewoner van het Wehmepark in Vorden: "Ik vind het fijn de vaccinatie nu te ontvangen. Mogen we nu elkaar weer snel zonder masker begroeten?"

Voorlopig zijn we nog genoodzaakt om gebruik te maken van persoonlijke beschermingsmiddelen om de kans op besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen. Maar wel is het zo dat als meer mensen het vaccin hebben gekregen de kans daalt dat mensen het coronavirus krijgen. Het wordt veiliger voor iedereen en er worden minder mensen ziek. Maar het duurt nog wel een paar maanden voordat iedereen het vaccin heeft gekregen. Tot die tijd moeten we de maatregelen blijven volhouden en ons laten testen bij klachten. De maatregelen die op dit moment gelden blijven daarom van kracht.

We blijven u informeren over de maatregelen die we genoodzaakt zijn te nemen zoals u dat gewend bent. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Vragen over de vaccinatie voor bewoners met zorg van huisarts

Heeft u vragen over de vaccinatie van bewoners die onder de zorg van de huisarts vallen? Deze kunt u het beste aan uw eigen huisarts stellen. Zij zorgen voor de vaccinatie van deze groep bewoners en zullen u verder informeren en/of een uitnodiging verstrekken.

Tweede vaccinatie van bewoners met zorg van specialist ouderengeneeskunde

Deze week ontvangen bewoners die onder zorg van de specialist ouderengeneeskunde vallen de tweede vaccinatie. Lees ook een eerder bericht hierover op onze website. Na een tweede vaccinatie zullen minder mensen besmet raken. En mensen die toch onverhoopt besmet raken met het coronavirus zullen minder ziek worden (Bron: RIVM). Een stap in de goede richting!

Informatie voor bewoners en naasten om een goede keuze te maken

Woont u bij Sensire of komt u bij Sensire wonen? Op deze pagina vindt u informatie over het vaccinatieprogramma voor bewoners en de hierbij voor u belangrijke thema’s, zoals onder andere de veiligheid, het waarom van vaccineren, informatie over het vaccin, hoe het vaccineren in zijn werk gaat. Het gaat hier voornamelijk om informatie vanuit de Rijksoverheid. Zodat u en uw naaste weten waar u aan toe bent en een goede afweging kunt maken om wel of niet te vaccineren.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.