Tweede vaccinatieronde bewoners van start
Tweede vaccinatieronde bewoners van start

Tweede vaccinatieronde bewoners van start

04 februari 2021

In de week van 25 januari vond de eerste vaccinatieronde plaats. De prikteams van Sensire delen in dit bericht graag hun ervaringen over de eerste ronde.  Zij nemen deze ervaringen mee naar de tweede vaccinatieronde. Zoals het er nu naar uitziet vindt deze in de week van 22 februari plaats. 

De prikteams van Sensire over deze eerste vaccinatieronde:

“De eerste ronde is goed verlopen. Het was goed voorbereid en het vaccineren verliep voorspoedig. Ja, het was een hele klus met een heleboel mensen om te vaccineren, maar we hadden het gevoel samen die klus te gaan klaren en dat hebben we gedaan. Het leek echt wel een beetje op een operatie van het leger. Met echt een fijn teamgevoel. En ook waar we kwamen werden we heel goed ontvangen. Op iedere locatie stonden collega’s klaar om ons bij te staan. Bewoners werden netjes gehaald en gebracht en collega’s stonden in de startblokken om zelf te helpen met prikken. Ook door naasten en bewoners zijn we enthousiast ontvangen. We troffen vaak zwaaiende mensen aan. Een mevrouw riep enthousiast uit het raam ‘Zijn jullie van het prikteam?!’ Alsof we de Koningin en haar gevolg waren. En er stonden naasten klaar om van het moment een foto te maken, zo blij dat ze waren dat het moment van vaccineren daar was. Dat bezorgde ons echt kippenvel en maakt het harde werken echt goed.”

Zoals het er nu naar uitziet kunnen we in de week van 22 februari de tweede vaccinatie toedienen aan bewoners die in de week van 25 januari de eerste vaccinatie hebben ontvangen. Er is een klein voorbehoud want het gebeurt soms dat het moment van levering wijzigt. In dat geval laten we dit zo snel mogelijk weten.

Vaccineren van nieuwe bewoners

Nieuwe bewoners die gevaccineerd willen worden of bewoners welke niet gevaccineerd konden worden tijdens de eerste vaccinatieronde maar dit wel willen, worden geregistreerd voor een volgende vaccinatieronde. Wanneer nieuwe bewoners kunnen worden gevaccineerd is nog niet bekend. Als hierover meer duidelijk is worden bewoners en hun naasten hierover geïnformeerd. 

Informatie voor bewoners en naasten om een goede keuze te maken

Woont u bij Sensire of komt u bij Sensire wonen? Op deze pagina vindt u informatie over het vaccinatieprogramma voor bewoners en de hierbij voor u belangrijke thema’s, zoals onder andere de veiligheid, het waarom van vaccineren, informatie over het vaccin, hoe het vaccineren in zijn werk gaat. Het gaat hier voornamelijk om informatie vanuit de Rijksoverheid. Zodat u en uw naaste weten waar u aan toe bent en een goede afweging kunt maken om wel of niet te vaccineren.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.