Grachten Promenade
Grachten Promenade

Grachten Promenade

Wonen bij de Grachten Promenade betekent dat u samen met uw familie, vrienden, mantelzorgers en andere naasten uw nieuwe thuis gaat maken. Zij blijven een belangrijke rol spelen in uw leven. Als aanvulling op de mantelzorg van uw familie of naasten kunt u van zorg en ondersteuning van onze samenwerkers gebruik maken. Samen wordt invulling gegeven aan het leven, wonen en zorg. 

Samen wordt de woongemeenschap gevormd

Het voelt veiliger en fijner om met mensen te wonen die dezelfde behoeften hebben. U huurt een studio van Sensire - eventueel samen met uw partner -, maar samen met familie, vrienden, mantelzorgers, andere naasten en samenwerkers vormt u de woongemeenschap. Wat dit in de praktijk betekent? Samen met alle betrokkenen wordt invulling gegeven aan leven, wonen en zorg op de Grachten Promenade. Door de gezamenlijke activiteiten (van koken tot spelletjes doen) en onderlinge betrokkenheid, ontstaat een fijne woongemeenschap waarbij eenieder weet te geven en nemen. 

U blijft zo veel mogelijk zelf doen

Als iets niet meer lukt, gaan we in gesprek met uw familie, vrienden, mantelzorgers en andere naasten om te kijken wat zij kunnen betekenen. Als zij hulp nodig hebben, kijken we welke technische ondersteuning we u kunnen bieden. Als alle opties zijn geprobeerd, maken de samenwerkers afspraken met u om dingen over te nemen. Zij zijn als het ware uw coach. Zo blijft u zo lang mogelijk zelfstandig en houdt u zelf de regie. 

Over de Grachten Promenade

De Grachten Promenade is gelegen op de 3e verdieping van De Lunette te Zutphen. 12 studio's en gezamenlijke ruimtes vormen samen woongemeenschap de Grachten Promenade.

In de centrale hal van De Lunette vindt u het wijkontmoetingscentrum. In het gezellige restaurant kunt u met uw familie een heerlijk kopje koffie drinken of gezellig lunchen. Niet alleen bewoners van de Lunette komen hier graag, maar ook buurtgenoten schuiven geregeld aan. Door de aanwezigheid van onder andere een kinderopvang en een therapeutisch zwembad is het er altijd wat te beleven.  

Praktische informatie

Wilt u meer weten over de Grachten Promenade? Onze samenwerkers geven u graag de informatie die u nodig hebt. Zij zijn bereikbaar via 06 - 39 51 59 62Ook kunt u een e-mail sturen aan grachtenpromenade@sensire.nl.  

Grachten Promenade
Coehoornsingel 3
Zutphen

Wij bieden u een combinatie van zorg en diensten vanuit een indicatie Wlz wonen met verblijf exclusief behandeling. U behoudt een eigen huisarts, apotheek en eventueel behandelaren. U kunt hiervan gebruik maken indien u een Wlz indicatie (een zorgprofiel VV4 of hoger) heeft van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). 

De kosten van verblijf en begeleiding met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina