Het Bundelingpark
Het Bundelingpark

Het Bundelingpark

Wonen op het Bundelingpark is wonen in het centrum van Ruurlo, letterlijk en figuurlijk. Veel bewoners komen uit de directe omgeving en het dorp voelt zich echt verbonden met de huizen en appartementen op het Bundelingpark. Er werkt een hecht team van zorgprofessionals, ondersteund met zo’n 80 vrijwilligers.

Het Bundelingpark is een gemoderniseerde plek waarbij nagedacht is over de invloed van de omgeving op de beleefwereld van de bewoners. Zowel bewoners met een somatische zorgvraag als bewoners met dementie.

Wonen en leven op het Bundelingpark

Het Bundelingpark is een gewilde plek om te wonen. De ligging is goed, in hartje Ruurlo, en er is veel te doen. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud en de binding met de lokale gemeenschap is groot. Op het Bundelingpark kunt u op verschillende manieren wonen en leven, al dan niet met hulp van het zorgteam van Sensire. Zo ontvangt u zorg bij u thuis in uw aanleunwoning op het Bundelingpark, of ontvangt u zorg (in uw eigen appartement of kamer) op de volgende woonzorglocaties op het Bundelingpark:

De Garven

In De Garven kunnen mensen met dementie of een intensieve zorgvraag prettig wonen. De kleine teams zijn een vertrouwd gezicht voor de bewoners en hun familie. Als team en met de familie willen we de bewoners een goede tijd geven. Er zijn vaak activiteiten en het is er gezellig. En als er wordt gekookt, mag u best even in de pannen kijken. Of zelf koken. Lees alles over wonen en leven op De Garven op onze website.

De Schoven

De bewoners van De Schoven voelen zich thuis in een nieuw, modern maar naar eigen smaak ingericht appartement op De Schoven. Met behulp van het zorgteam en naasten kunnen zij hun leven leiden zoals zij dat gewend waren. De ondersteuning in De Schoven is erop gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Lees alles over wonen en leven op De Schoven op onze website.

Focus op wat u nodig heeft, ongeacht woonvorm

In welke woonvorm iemand nou woont op het Bundelingpark en welke zorg iemand ontvangt (vanuit de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg), de focus ligt op wat u als zorgvrager nodig heeft. De wijkverpleegkundige in Ruurlo, werkt vaak samen met de zorgteams van De Schoven en De Garven, beide woonzorglocaties op het Bundelingpark in Ruurlo. En dat is niet voor niets, zo schetst haar toekomstperspectief: “De muren tussen wijkzorg en zorg op een woonzorglocatie vallen steeds meer weg, waardoor we nog meer de focus kunnen leggen u als zorgvrager en wat u nodig heeft om zoveel mogelijk in eigen regie en zelfstandigheid te leven. Zowel thuis als later - mocht dat nodig zijn - op een woonzorglocatie.”


De muren tussen wijkzorg en zorg op een woonzorglocatie vallen steeds meer weg, waardoor we nog meer de focus kunnen leggen u als zorgvrager en wat u nodig heeft om zoveel mogelijk in eigen regie en zelfstandigheid te leven. Zowel thuis als later - mocht dat nodig zijn - op een woonzorglocatie.”

De juiste zorg op het juiste moment

Wonen op het Bundelingpark betekent de juiste zorg, op het juiste moment, geeft een wijkverpleegkundige in Ruurlo aan. “We leven in een tijd waarin de zogenaamde ‘Wet langdurige zorg indicaties’ (verplichte indicaties voor het kunnen ontvangen van langdurige zorg) moeilijker worden afgegeven en onplanbare zorg lastiger in te regelen is, maar we mensen niet onnodig willen laten wachten. Bijvoorbeeld als er hulp nodig is bij nachtelijk toiletbezoek, dat is natuurlijk onacceptabel. Dan kunnen we van elkaars expertise gebruik maken, zoals van zorgprofessionals die toch al nabij aan het werk zijn in de nacht. Ik noem maar een voorbeeld. Zo spelen we in op wat iemand op welk moment nodig heeft, in welke woonvorm iemand dan ook woont op het Bundelingpark. Zo kunnen mensen langer ‘thuis’ wonen met al dan niet 24-uurs zorg nabij, of je nu in een woonzorglocatie woont, in een aanleun- of ‘gewone’ woning of appartement thuis woont.”

Door nauw contact maatwerk in zorg

Op het Bundelingpark gaat het echt om maatwerk in het bieden van zorg, doordat we u echt leren kennen. Wat wilt en kunt u nog wél? En waarbij heeft u ondersteuning vanuit de zorg nodig? We staan in nauw contact met u. Doordat we eerst bij iemand thuis over de vloer komen zien we iemands situatie en wat diegene nodig heeft om de alledaagse dingen zoveel mogelijk zelf te kunnen blijven doen. We bieden steeds maatwerk, ook als mensen naar gelang de tijd meer zorg nodig hebben en uiteindelijk thuis wonen niet meer mogelijk is. In dat geval hebben we korte lijnen met het zorgteam van De Schoven en De Garven en bespreken we de situatie. En vooral ook: hoe mensen in eigen regie kunnen blijven wonen en leven eenmaal verhuisd naar een woonzorglocatie. Dat maakt de overgang tussen het thuis wonen en wonen op een woonzorglocatie minder groot.

Fijne overgang

Wanneer er meer zorg nodig blijkt, neemt u een kijkje op woonzorglocaties De Garven of De Schoven, waardoor u vertrouwd raakt met uw mogelijke nieuwe woonplek en het zorgteam. De Coördinerend Verpleegkundige van het zorgteam De Schoven vertelt hierover: “In een vroeg stadium kunt u (samen met naasten) langskomen nadat we contact hierover hebben gehad met het wijkteam. Voor een rondleiding, maar ook om persoonlijk met elkaar kennis te maken. Om erachter te komen wie u bent, wat uw behoeften zijn en wat u nog wél kan en wil. Ook gaan we, het zorgteam van De Schoven, met het wijkteam mee naar een huisbezoek om een zorgmoment mee te maken. Vervolgens bepalen we samen welke interventies er gedaan moeten worden door bijvoorbeeld de ergotherapeut of de fysiotherapeut, of welke zorg dan ook nodig is, om vooraf al uitdagingen te kunnen tackelen of dingen in gang te zetten voordat u komt wonen. Door zo’n huisbezoek krijgen we een completer beeld van u, waar we goed op in kunnen spelen.”

Vertrouwen en rust

"Naast het kunnen anticiperen op de zorg die nodig is, is er op deze manier ook aandacht voor iemands emoties", vertelt de Coördinerend Verpleegkundige. "De eerste kennismakingen zijn ook een start van de vertrouwensband die we samen aangaan, want er zit natuurlijk ook een emotionele kant aan het verhuizen naar een woonzorglocatie. Het gaat toch om een stukje rouwproces van het verlaten van eigen huis en haard voor het wonen op een andere plek. We willen die overgang natuurlijk op een prettige manier laten verlopen. En als u ons al kent voelt het voor u meer vertrouwd en dat geeft rust. Ik ken gelukkig veel bewoners die de overgang van de thuis naar De Schoven op deze manier als heel prettig hebben ervaren.”

Historie Bundelingpark

Het Bundelingpark werd van 2020 tot en met 2022 (her)ontwikkeld tot de plek die het nu is. Lees hier meer over de historie en herontwikkeling van het Bundelingpark.

Vrienden van de Bundeling

De vrienden van de Bundeling proberen het leven van de bewoners van het Bundelingpark mooier en aangenamer te maken.

Met de hulp van sponsors, eigen initiatieven en acties realiseren de vrienden veel voor de bewoners. De vrienden zijn onafhankelijk van Sensire. Dat betekent dat alle voorzieningen die de vrienden realiseren een echte aanvulling zijn op de zorg die Sensire in De Schoven biedt.

Heeft u interesse of wilt u ook donateur worden? Hier leest u meer. 

Praktische informatie

Wilt u meer weten over een plek om te wonen en te leven op het Bundelingpark? Op de volgende webpagina's leest u meer over het wonen en leven op de Schoven en de Garven en hoe u daarvoor in aanmerking kunt komen: 

Seniorenwoning zonder zorg

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een seniorenwoning op het Bundelingpark? De woningen worden verhuurd via ProWonen. Om hiervoor in aanmerking te komen schrijft u zich bij ProWonen in. Zie voor het aanbod en inschrijven deze website van ProWonen. 

Seniorenwoning met zorg

Wanneer u in een seniorenwoning wilt wonen én daarbij zorg bij u thuis wilt ontvangen van Sensire belt u met de woonzorgadviseurs van Sensire. Zij kunnen u alles vertellen over de benodigde indicaties en zorgprofielen om zorg te kunnen ontvangen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80 optie 3. Wanneer u de indicatie hebt gekregen wordt u op de wachtlijst gezet om in aanmerking te komen voor één van de seniorenwoningen. U kunt zich niet inschrijven bij een andere zorgorganisatie dan Sensire als u in een van de seniorenwoningen wilt wonen en zorg wilt ontvangen. 

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina