Wonen in De Schoven
Wonen in De Schoven

Wonen in De Schoven

Als u wilt weten of een appartement in De Schoven bij u past, moet u echt eens komen kijken. De Schoven is een modern en gezellig appartementencomplex op het Bundelingpark, in het hartje van Ruurlo. 

Veel bewoners komen uit Ruurlo en omstreken. Dat hoort u aan de taal die er wordt gesproken, en merkt u aan het feit dat de bewoners van De Schoven vaak worden betrokken bij de festiviteiten in het dorp. De bewoners voelen zich thuis in een modern en naar eigen smaak ingericht appartement op De Schoven. Met behulp van het zorgteam en naasten kunnen zij hun leven leiden zoals zij dat gewend waren. Lees ook het verhaal van meneer Jansen en zijn dochter over het wonen en leven op De Schoven.

De ondersteuning in De Schoven is erop gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. We maken heldere afspraken met u en de mensen om u heen om dat met elkaar voor elkaar te krijgen. Uw contactverzorgende staat als uw vaste aanspreekpunt open voor een gesprek om uw wensen te bespreken. En natuurlijk onverhoopte problemen op te lossen.

Bent u op zoek naar een nieuw thuis in Ruurlo? En wilt uw partner meeverhuizen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden, we verwelkomen u graag.

De Schoven in beeld

Bekijk hieronder de foto's van De Schoven.

Meneer Jansen, woont in Sensire De Schoven: “Ik heb een fijne sta-opstoel kunnen overnemen om fijn vanuit de stoel televisie te kunnen kijken. En er staat nu een mooie bank om bezoek te kunnen ontvangen. Het is echt een eigen appartement met veel privacy. En je kunt lekker naar buiten kijken of gewoon naar buiten gaan. Het is een fijne plek, er is goede verzorging en good etten." “Ja, het eten is misschien te goed,” grapt zijn dochter.

Uw eigen dagindeling

De dagindeling wordt net als bij u thuis bepaald door de dagelijkse activiteiten, zoals opstaan, persoonlijke verzorging, eten, koffie drinken, de krant lezen, afwassen en naar bed gaan. U bepaalt zelf hoe laat u wilt ontbijten en tussen de middag is er een warme maaltijd. Voor de warme maaltijd heeft u dagelijks een keuze uit twee keuzemenu’s van drie gangen. Ook wordt er geregeld een themabuffet georganiseerd. Ook als u nog zelfstandig woont, maar wel 55+ bent, kunt u tegen betaling gebruik maken van de open tafel. Hierbij is plek voor een beperkt aantal mensen, vraag ernaar bij de ontmoetingsruimte tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Op het Bundelingpark, waar De Schoven een onderdeel van is, is een nieuwe ontmoetingsruimte gerealiseerd waar u samen met andere bewoners van het park en daarbuiten kunt eten, koffie kunt drinken en televisie kunt kijken. Maar u kunt uw koffie of thee ook op uw appartement drinken. Deze ontmoetingsruimte is er, zoals de naam al zegt, om mensen te ontmoeten. Samen eten en ook de activiteiten die in de ontmoetingsruimte worden georganiseerd worden door bewoners, naasten en vrijwilligers als erg waardevol gezien.

Op het Bundelingpark werkt een geestelijk verzorger bij wie u terecht kunt voor een gesprek. Ook wordt één keer per maand een dienst en één keer per twee weken een kringgesprek gehouden. 

"Verhuizen vanuit haar vertrouwde omgeving viel voor mijn vriendin niet mee. Ik vind het heel fijn om een steentje bij te dragen aan haar welzijn." 
~Naaste van een bewoner~

Betrokkenheid van naasten is goud waard

Het zorgteam van De Schoven staat in voor al uw basisbehoeften, zoals verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Maar voor gezelligheid en aandacht is de betrokkenheid van familie en vrienden ook van groot belang.

We noemen dat familieparticipatie. Iemand die onbetaald en langdurig voor een ander zorgt, noemen wij een familieparticipant. Ook als u intensieve zorg geeft aan uw vriend, vriendin, buurman of buurvrouw.

U als familieparticipant kent de bewoner al langer en weet waar hij of zij behoefte aan heeft. Op De Schoven kunt u samen activiteiten ondernemen, zoals meedoen aan de bingo of een brunch, een ronde met de duofiets of een potje kaarten. Alles mag, niets moet. Heeft u ideeën of tips? Laat het de verzorgenden weten.

Vanzelfsprekend kunnen familieleden in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en ook behoort logeren altijd tot de mogelijkheden.

Vrijwilligers

Het Bundelingpark heeft een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij maken graag een wandeling met u, lezen samen met u de krant, doen een spelletje of organiseren een workshop. Lees ook het verhaal van Henny en Henk Weustenenk, vrijwilligers van De Schoven. Bij festiviteiten in het dorp zitten de bewoners van De Schoven niet zelden op de eerste rang.

Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk ook altijd welkom.

"Zodra je de bewoners leert kennen, laat je ze niet meer los”, zegt Henk. “We zijn er beide zo ingerold, en proberen het nog zo lang mogelijk te kunnen doen," zegt Henny.

~Henny en Henk Weustenenk, vrijwilligers~

Uw familie praat mee

De Schoven heeft sinds januari 2022 een eigen locatieraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en iedereen die gebruikmaakt van de diensten van Sensire. De raad geeft advies over het wonen, welzijn en de zorg op De Schoven.

De bewonersraad van De Schoven telt vier bewoners en twee familieleden, die maandelijks contact hebben met de coördinerend cluster verpleegkundige en cluster verpleegkundige van de Schoven. De lijntjes tussen hen en de voorzitter van de locatieraad zijn kort. 

We merken dat vele familieleden het niet alleen nuttig, maar ook leuk vinden om mee te denken in De Schoven. Geregeld blijven ze zelfs voor langere tijd als vrijwilliger aan het huis verbonden. Heeft u ook belangstelling om vrijwilliger bij De Schoven te zijn? Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Onze appartementen

De Schoven heeft voor iedere bewoner een eigen appartement die u met persoonlijke spullen kunt inrichten, rekening houdend met eventuele hulpmiddelen die bij uw verzorging worden gebruikt. Uw favoriete schilderij, dierbare foto's, een plant, klein meubilair... Vaak zal het best lukken ze een plaats te geven zodat u zich echt thuis voelt.

Uw appartement heeft een eigen douche met toilet en een eigen kookruimte. Ook heeft uw appartement standaard een oproepsysteem voor onze verpleegkundigen en verzorgenden, een een kabelaansluiting voor televisie en een telefoonaansluiting.

Renovatie en nieuwbouw De Schoven

Het Bundelingpark, waar De Schoven een onderderdeel van is, werd van 2020 tot en met 2022 (her)ontwikkeld tot de plek die het nu is. De Schoven werd gerenoveerd en ook werden er nieuwe appartementen bijgebouwd. Lees hier meer over de historie en herontwikkeling van het Bundelingpark.

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

 • mee-eten in ons restaurant
 • het doen van de was (tegen betaling via Clean Lease)
 • kabelaansluiting, zodat u uw favoriete tv-programma’s kunt kijken (dit dient u wel zelf te regelen, maar er is keuze uit meerdere providers)
 • een WA- en inboedelverzekering
 • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie. 

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Schoven, of wilt u de appartementen eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De zorgbemiddelaars van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 088-260 6000.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken op nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire De Schoven
’t Rikkelder 97
7261 BE Ruurlo

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire De Schoven biedt plaats aan mensen met een indicatie VV 4-6 (voorheen ZZP 4-6). Onze zorgbemiddelaars helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Rene Borgers
  23 mei 2020 | 19:57
  Hallo, Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben René Borgers uit Varsselder-Veldhunten mijn vader, dhr. H. Borgers heeft begin dit jaar bij jullie op de verpleegafdeling mogen revalideren. Ik zou graag iets terug willen doen als u dat op prijs stelt. Ik ben solist bij het Ulfts-, Borculoos-, Vordens- en Achterhoeks Mannenkoor. Ook zing ik vaak solo concerten in Bejaarden en verpleeghuizen, verenigingen ( o.a. de Zonnebloem) , revalidatieklinieken en zorgboerderijen. Op 5 mei 2020 heb ik in Ulft een bevrijdingsconcert gegeven in Debbeshoek en de Meulenberg en daarna in Thuvine in Duiven. Afgelopen woensdag in Markenheem in Hummelo en vanmiddag in Gertrudes in s’ Heerenbergh. Omdat zingen een grote hobby voor mij is, vind ik het mooi dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om bewoners van bejaarden en verpleeghuizen een fijne middag te bezorgen. Ik heb versterking voor de muziek in eigen bezit en alles werkt op een accu. En op ruime afstand van de bewoners op het trottoir of op een grasveld voor het terras van de bewoners. Als u interesse heeft om ook een GRATIS optreden verzorgd te krijgen, mag u mij bellen. Mijn telnr: 0617869380 Video van het bevrijdingsconcert in Debbeshoek in Ulft is te zien op: Facebook BARITON VARSSELDER Met vriendelijke groet, René Borgers
  • Communicatie
   25 mei 2020 | 08:07
   Beste Rene, Hartelijk dank voor uw aanbod, wat ontzettend attent van u! Voor deze initiatieven kunt u contact opnemen met onze collega's via momentenvangeluk@sensire.nl. Zij hebben zicht op welke mogelijkheden er zijn. Fijne dag!
 • nel walraad
  28 juni 2021 | 17:49
  Goede middag, ik zou graag in aanmerking komen voor een aanleunwoning. De rede is dat ik behoorlijk inmobiel ben en ik ook zorg nodig heb in de vorm van steunkousen aan en uit doen Ik ben 73 jaar en heb mijn huis verkocht aan mijn kleinzoon omdat ik me daar moeilijk kan verplaatsen met een trippelstoel.
  • Team Communicatie
   29 juni 2021 | 08:30
   Bedankt voor uw bericht. We hebben u in een mail van een reactie voorzien.
 • Gerdi langwerden
  7 oktober 2021 | 13:13
  Hallo Mijn moeder staat sinds kort ingeschreven op de Schoven, daar zijn wij heel blij mee, komt ze weer in Ruurlo ,kunt U ook iets zeggen over wachtlijsten?
  • Sensire communicatie
   7 oktober 2021 | 13:32
   Beste Gerdi, wat fijn om te lezen! Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas: https://www.menziszorgkantoor.nl/zorg-aanvragen/zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.
 • Wim Gijsendorffer
  5 januari 2023 | 17:14
  Hallo activiteiten coordinator, Als gepensioneerd professioneel musicus (dirigent/pianist) ben ik beschikbaar voor het geven van een voorstelling met video en muziek, speciaal bedoeld voor bewoners in woon en zorgcentra. De video die ik gebruik is Earthflight, een productie van de BBC. Tijdens het afspelen van de dvd improviseer ik live (digitale) piano/orkest muziek bij de beelden die getoond worden. Beschrijving van de dvd: ‘Bereid u voor op een unieke en adembenemende reis over oceanen en continenten. Vlieg mee met bijzondere vogels en bekijk de wereld door hun ogen! Duur van de verschillende delen ongeveer 60 minuten. Deel 1. In Noord-Amerika reizen we op de vleugels van sneeuwganzen van New Mexico naar Noord-Amerika. Onderweg razen we over de Grand Canyon en zien we hoe kuddes bizons worden opgejaagd door wolven. In Noord-Amerika maken we eveneens de reis van de indrukwekkende Amerikaanse zeearend mee. Deel 2. Condors en papegaaien zijn onze gidsen door het Andesgebergte en in de regenwouden van Zuid-Amerika. Deel 3. In Europa zien we van dichtbij hoe kraanvogels galopperende paarden in de Camargue proberen te ontwijken en hoe brandganzen verdwaald raken boven Londen. Deel 4. De overweldigende landschappen van Azië en Australië waar we meevliegen met exotische vogels. Voor liefhebbers van baanbrekende natuurdocumentaires zoals Planet Earth en Frozen Planet is Earthflight een must. Met geavanceerde technieken laat de BBC serie de kijker beleven hoe talloze vogels de wereld zien. De droom om te vliegen als een vogel is niets vergeleken met de adembenemende werkelijkheid’ Voor het vertonen van de video moet een beamer/projector met groot beeldscherm of een grootbeeld tv met dvd speler in de zaal aanwezig zijn. De voorstelling kan tijdens de middag of in de avond gegeven worden, bij voorkeur met een kleine pauze na 30 minuten. Totale duur voorstelling 60 minuten. Kosten 100,00 Euro exclusief reiskosten zoals berekend door ANWB Routeplanner Mocht u belangstelling hebben dan ontvang ik graag een reactie van u per email of telefoon. Met vriendelijke groet, Wim Gijsendorffer MaMusEd Groteweg 52 8191 JX Wapenveld Tel: 038 2220826 Mail: sharecareint@yahoo.co.ukhttps://www.sensire.nl/wonen-en-zorg-met-sensire/onze-locaties/de-schoven/#aanvullende-documenten-54360440
 • W. Kok
  11 maart 2023 | 08:46
  Ik ben op zoek naar gegevens van de Geestelijk Verzorger van De Schoven in Ruurlo. Het Ruurlo's Dameskoor wil graag zingen in een dienst voor Pasen.
  • Team Communicatie
   13 maart 2023 | 14:23
   Dank voor uw reactie. We hebben uw bericht doorgestuurd naar de geestelijk verzorger van de Schoven en gevraagd contact met u op te nemen.
 • Manuela Wandres
  3 december 2023 | 09:55
  Goedemorgen, Ik woon sinds kort in Ruurlo en ben opzoek naar vrijwilligerswerk. Ik heb altijd in de zorg gewerkt met zware doelgroepen met veel fysieke agressie. Hierdoor kan ik niet meer in de zorg werken en ben ik thuis komen te zitten. Ik zou het leuk vinden om iets als vrijwilliger te kunnen betekenen voor ouderen in de vorm van een spelletje, kletspraatje of wandelen. Ik hoop dat we in gesprek kunnen komen om te kijken naar mogelijkheden
  • Team Communicatie
   4 december 2023 | 11:51
   Bedankt voor uw reactie. Wat mooi dat u zich mogelijk als vrijwilliger wilt aanmelden. U vindt alle informatie over vrijwilligerswerk bij Sensire op www.sensire.nl/vrijwilligers. Ik heb u in een mail ook voorzien van meer informatie en contactgegevens voor persoonlijk contact hierover.
 • Froukje van Eerde
  5 januari 2024 | 10:07
  Goedemorgen. Mijn moeder heeft een indicatie en wil graag een keer kijken bij de Schoven. Daar wil ze heel graag gaan wonen. Van Kim (zij komt vanuit Sensire bij haar) hebben we begrepen dat we een hier een afspraak voor kunnen maken. Ik heb diverse malen gebeld maar krijg geen contact met jullie vandaar nu dit bericht. Ik hoor graag van u. Mijn mobiele nummer is xxxx
 • Ingrid Slot
  5 januari 2024 | 13:31
  Beste..., Een goede vriend van mij zou graag in aanmerking komen voor een van uw woningen. Onlangs is FTD gediagnostiseerd. Een case manager is ingezet (er is een wachttijd van ca. 2 maanden) en deze adviseerde mij (ik ben mantelzorger) om contact met u op te nemen. Kan ik mijn vriend vast inschrijven of is er een andere procedure? Vriendelijke groet, Ingrid Slot
  • Team Communicatie
   8 januari 2024 | 12:57
   Dankuwel voor uw reactie. We hebben u in een mail van een antwoord voorzien.
 • Enrico Kock
  6 maart 2024 | 08:49
  Mijn ouders zijn op zoek naar een kleinere woning mijn vader heeft enkele jaren geleden een tia gehad en mijn moeder redt het allemaal niet meer zouden wij een keer langs kunnen komen voor een gesprek en om rond te kijken Groetjes Enrico
  • Sensire communicatie
   6 maart 2024 | 09:19
   De zorgbemiddelaars van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 088-260 6000.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

  Wellicht ook interessant voor u