Wonen en leven op De Schoven
Wonen en leven op De Schoven

Wonen en leven op De Schoven

12 oktober 2020

Veel bewoners van de voormalige woonlocatie De Bundeling konden niet wachten om te verhuizen naar een nieuwe stek in appartementencomplex De Schoven op hetzelfde terrein genaamd het Bundelingpark. Ook meneer Jansen, bewoner van De Schoven, was er helemaal klaar voor. Hij en zijn dochter vertellen graag over het wonen en leven op De Schoven. 

“Ik ben een geboren en getogen Doetinchemmer. Toch ben ik destijds bij De Bundeling beland”, vertelt meneer Jansen. Zijn dochter Asja: “Op dat moment was alleen hier in Ruurlo een plek voor mijn vader. Maar eenmaal hier, wil hij hier nooit meer weg.” Meneer Jansen: “Het bevalt goed, ik blief mooi zitt’n hier.”

Verhuizen naar een nieuw appartement

Vanwege de herontwikkeling verhuisden de bewoners van De Bundeling in juli van dit jaar o.a. naar een nieuwe stek in appartementencomplex De Schoven, op het Bundelingpark. Asja: “Het gebouw De Bundeling was oud. Een verbouwing was een keer nodig. En daarmee een verhuizing ook, anders kun je nooit vernieuwen.” De bewonersraad is meegenomen in de plannen. “We kregen als bewonersraad tijdens de renovatie van De Schoven en het bouwen van de nieuw appartementen van De Schoven een rondleiding. We konden aangeven wat we ervan vonden of hoe dingen anders kunnen. Het is mooi gedaan. De bewoners hebben hier meer ruimte, minder warmte, gewoon meer lucht.”

“Ik bun al fijn gewend hier,” zegt meneer Jansen. “Ik heb een fijne sta-opstoel kunnen overnemen om fijn vanuit de stoel televisie te kunnen kijken. En er staat nu een mooie bank om bezoek te kunnen ontvangen. Het is echt een eigen appartement met veel privacy. En je kunt lekker naar buiten kijken of gewoon naar buiten gaan. Het is een fijne plek, er is goede verzorging en ‘good etten.” “Ja, het eten is misschien te goed,” grapt Asja. “Maar dat is belangrijk! De mensen die hier werken doen echt hun best. Je kunt alles op tafel leggen, het wordt samen opgelost.”

Contacten opdoen

Meneer Jansen zit vaak met een vast groepje bewoners te eten. “Het is gezellig. Er wonen veel vrouwen maar ook mannen. Samen met de mannen lachen we vaak om het ‘gemopper’ van de vrouwen. Dat is overal, dat is hier niet anders,” lacht meneer Jansen. Meneer Jansen heeft een goede klik met meneer Scholten, een medebewoner met wie hij een tijd in Terborg heeft gewoond en daarna net als hij ook op De Bundeling kwam wonen. “Daar kan ik goed mee praten en ouwehoeren.” Asja: “Dat je een goede klik hebt met iemand is heel mooi. Ik begrijp dat niet iedereen op dezelfde manier behoefte heeft aan contact, maar je kunt hier wel contacten opdoen om leuke gesprekken te hebben.”

De nieuwe ontmoetingsruimte

Het Bundelingpark krijgt straks een nieuwe ontmoetingsruimte, waar bewoners, buurtgenoten, familie elkaar kunnen ontmoeten. “Nu liggen de verschillende woningen nog best ver uit elkaar. Dat wordt straks anders als de nieuwe woningen en de nieuwe ontmoetingsruimte ertussen komen. Dan kun je natuurlijk nog beter nieuwe contacten opdoen als je dat zou willen.”

Op de vraag of meneer Jansen De Bundeling mist kwam het volgende antwoord: “Eigenlijk niet. Ik vind het fijn hier zo. Mooi ruim. Ik kon niet wachten om hier heen te gaan. Ik kon het indelen zoals ik het wilde hebben. En de koffie komen ze hier ook nog steeds brengen, net zoals in De Bundeling.”

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.
Reacties:
 • L willemsen
  11 juni 2023 | 19:26
  Ik ben op zoek naar een plek voor mijn 90 jarige vader uit Ruurlo. Is er een wachtlijst?
  • Team Communicatie
   12 juni 2023 | 10:09
   Dank voor uw reactie. De wachttijd voordat er een plek beschikbaar is, verschilt per regio. Ook is de wachttijd afhankelijk van de mate van urgentie in de wachtlijststatus. Wilt u meer informatie over de wachttijd? De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80 (optie 3). M.v.g. team Communicatie