Wonen in Waterrijk
Wonen in Waterrijk

Wonen in Waterrijk

Waterrijk in Doetinchem is geknipt voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen én actief willen zijn. Samen en in een goede relatie met de wijk hebben de bewoners zelf de touwtjes in handen.

Initiatiefrijk en actief

Wonen in Waterrijk is zelfstandig wonen, in een prettige en actieve relatie met de andere bewoners en de omgeving van dit huis in de Doetinchemse wijk Dichteren. Waterrijk heeft een goede reputatie als centrum van activiteiten en uitwisseling.

Zo komen er geregeld vrijwilligers koken of meehelpen in de tuin en zijn er tal van activiteiten waarbij niet alleen de bewoners van Waterrijk, maar ook de hele omgeving is betrokken. In de ontmoetingsruimte, en in de zomer op het terras, zijn niet alleen de bewoners en hun familie maar ook de mensen uit de wijk van harte welkom.

In restaurant Lekkerrijk kunt u elke dag terecht voor een vers bereide maaltijd, lunch of koffie met wat lekkers. Doordat er vers wordt gekookt kan uw maaltijd worden aangepast aan uw dieet en wensen. Het restaurant en de ontmoetingsruimte zijn ook beschikbaar voor activiteiten, zoals een verjaardag, een buurtbarbecue of een informatiebijeenkomst.

Zelfstandig, met een beetje zorg

Met verzorgd wonen blijft u in Waterrijk zelfstandig wonen, eventueel met ondersteuning. U kunt zo thuis blijven wonen met een ZZP-indicatie.

Zorg binnen handbereik

Sensire biedt in Waterrijk wijkzorg aan. Onze mensen werken daar ook, de zorg is bijna altijd binnen handbereik, echter niet 24 uur per dag. U kunt ook altijd extra zorg inkopen bij Sensire.

Woonzorg Nederland

Het complex is eigendom van Woonzorg Nederland, dat u kan helpen als u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een plekje. De contactgegevens van de bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland vindt u onderaan deze webpagina.

De bewoners zijn aan zet

Wonen in Waterrijk is deel uitmaken van een gemeenschap waarin u zelf initiatieven kunt nemen en mede kunt bepalen hoe de zaken worden georganiseerd. De stichting Noabers van Waterrijk wil het welzijn bevorderen door de inwoners van Waterrijk en mensen uit de wijk met elkaar te verbinden. Dit gebeurt door samen te eten en door wekelijkse activiteiten in de ontmoetingsruimte te organiseren. Zoals sjoelen en meedoen met de crea club, schilder- of tekencursus. Of door samen te fietsen of te wandelen. 

Onze woningen

Gelegen in de wijk Dichteren in Doetinchem is er rond Waterrijk een supermarkt, een kapper en een medisch centrum en is er ruime parkeergelegenheid. Waterrijk staat in een levendige omgeving met drie basisscholen met wie het huis een goede band heeft.

Waterrijk beschikt over 95 huurappartementen en 24 koopappartementen voor mensen van 55 jaar of ouder. De huurappartementen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. De koopappartementen zijn particulier bezit en kunnen dus gewoon zonder zorgvraag worden aangekocht.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Waterrijk, of wilt u het eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven.

De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen u helpen indien u in aanmerking wilt komen voor een huurappartement. Zij zijn bereikbaar via email: waterrijk@woonzorg.nl, de website van Woonzorg of telefonisch: 088 921 03 68.

Voor uw wijkverpleegkundige of voor algemene vragen aan Sensire kunt u ons altijd bereiken via nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Waterrijk
Willy Brandtplein 22
7007 LB Doetinchem

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925.

Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.
Reacties:
  • Astrid Wanrooij
    7 juli 2024 | 16:10
    Hallo medewerkers, heb even vraag over wachtlijst Waterrijk.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

    Wellicht ook interessant voor u