Wonen in Wijnhuis
Wonen in Wijnhuis

Wonen in Wijnhuis

Parkinson hebben valt niet mee. En het is voor iedereen anders. Voor de mensen om u heen kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat er aan de hand is. Waar uw mogelijkheden en uw grenzen liggen, kan soms zomaar anders zijn. Het team van Wijnhuis is er speciaal voor mensen met parkinson. We hebben jarenlange ervaring en samen met u en uw familie leren we elke dag bij. Met elkaar zorgen we steeds voor een fijne dag.

Prikkelarm, maar niet saai

Voor mensen met parkinson is het niet fijn om aan al te veel prikkels te worden blootgesteld. Felle kleuren of fel licht, harde geluiden of onrustig gedrag kunnen ontzettend vervelend zijn. Wijnhuis is deel van De Lunette in Zutphen, maar is speciaal ingericht op mensen met parkinson. Heldere verlichting, rustige kleuren, een kalme sfeer. Een prikkelarme omgeving dus, maar zeker niet saai! Samen maken we het gezellig voor u en uw bezoekers en er is ruimte om te praten, ook over de zorgen waarmee u kampt als u parkinson hebt.

Een vertrouwde omgeving

Zorg en veiligheid zijn van belang, maar even belangrijk is het dat u zich thuis voelt als u in Wijnhuis woont. Dat u privacy heeft en uw eigen dingen kunt doen. En dat u zich in de gemeenschappelijke ruimtes op uw gemak voelt. De mensen van het team kennen u persoonlijk en zijn vertrouwd met de symptomen die parkinson met zich mee kan nemen. Ze doen er alles aan om de nare gevolgen van de ziekte te beperken.

Een toegewijd team

Alle leden van het team van Wijnhuis hebben bewust gekozen voor de zorg voor mensen met parkinson. Het zijn (contact)verzorgenden, verpleegkundigen en een groot aantal specialisten op het gebied van parkinson, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologie. Ee specialist ouderengeneeskunde neemt de taak van de huisarts over en kan ook de neuroloog in het ziekenhuis inschakelen. Daardoor hebben we zoveel expertise in huis dat u meestal niet naar het ziekenhuis hoeft.

Vele teamleden hebben al veel ervaring opgedaan, kennis die ze graag delen met de anderen. Het is een hecht team dat veel over heeft voor elkaar en dat zich soms zelfs een beetje ‘familie’ voelt met de bewoners en hun naasten. Misschien komt dat wel omdat je elkaar toch een beetje beter begrijpt. Het maakt van Wijnhuis voor bewoners en hun familie een veilige en vertrouwde plek.

Een plek voor de mensen om u heen

Mantelzorgers, familieleden en andere naasten komen in Wijnhuis niet ‘op visite’, maar doen gewoon mee. Ze kunnen dingen met u ondernemen, zoals een wandeling maken of samen koken. De sfeer in Wijnhuis leert ook hen om bij te dragen aan de rustige omgeving waarin u zich het prettigst voelt. Ook op afstand blijven uw naasten op de hoogte. Uw familie kan meelezen in uw cliëntendossier.

Tijdelijk verblijf in Wijnhuis

In een aantal gevallen, bijvoorbeeld als uw mantelzorger op vakantie gaat, kunt u tijdelijk verblijven in Wijnhuis. Als u hierover meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen.

Aanvullende documenten

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Wijnhuis? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding. De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575 59 44 46.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire De Lunette
Afdeling Wijnhuis
Coehoornsingel 3
Zutphen

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

In Wijnhuis wonen met name mensen met een indicatie VV 6 of VV 8 (voorheen ZZP 6 en 8).

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina