Dagvoorziening
Dagvoorziening

Dagvoorziening

Synoniemen: dagbesteding

Onder de dagvoorziening verstaan wij dagbesteding (dagbegeleiding) of dagbehandeling. Met dagbesteding behoudt u de regie over uw leven en bouwt u aan uw sociale netwerk. Met dagbehandeling werkt u onder deskundige begeleiding aan uw gezondheid volgens een behandelplan. Zo houdt u de regie over uw leven en kunt u (langer) zelfstandig thuis blijven wonen.

Zelf de regie behouden met dagbesteding

Zelf in de regie, daar draait het eigenlijk allemaal om met dagbesteding. In het dagprogramma zijn meedoen naar vermogen, zelf de regie hebben en integraal deel uitmaken van de samenleving de leidraad. Er wordt ook maatwerk geboden, aangepast aan u als individu. Dit allemaal om het huidige niveau te behouden en achteruitgang te voorkomen.

Dagbesteding heeft dus ook een sterke sociale functie. Als u zelfstandig woont, kunt u met één of meerdere dagdelen dagbesteding andere mensen ontmoeten in een gezellige sfeer. Er zijn individuele activiteiten en groepsactiviteiten die u helpen uw sociale omgeving te vergroten en u daarin prettig te voelen. In een huiselijke sfeer kunt u naar wens deelnemen aan de activiteiten.

Ook voor mantelzorgers kan dagbesteding een fijne voorziening zijn. Het verlicht de dagelijkse mantelzorgtaken, het ontlast de situatie thuis en brengt u in contact met andere mantelzorgers en kunt u als mantelzorger zich weer opladen voor de nodige zorg en aandacht.

Op vier plaatsen bieden wij dagbegeleiding

Dagbegeleiding De Boogh 
Raadhuisplein 100
7031 VE Wehl
T: 06 - 20 68 30 46
E: dagbegeleidingboogh@sensire.nl

Dagbegeleiding De Klimop
Wiemelink 40
7251 CZ Vorden
T: 06 - 20 53 91 72
E: dagbegeleidingklimop@sensire.nl

Dagbesteding Het Bornhof 
Hobbemakade 246
7204 TB Zutphen
T: 06 - 53 67 53 98
E: abbornhof@sensire.nl

Dagbesteding Het Elze (Het Spijk)
Zutphenseweg 202
7211 EK Eefde
T: (06) 22 89 54 31
E: hetelze@sensire.nl

Werken aan uw doelen met dagbehandeling

Bij dagbehandeling is er naast begeleiding vooral sprake van behandeling in groepsverband. Met specifieke deskundigheid werkt u op basis van een behandelplan aan uw behandeldoelen. Deze doelen kunnen gericht zijn op verbetering, of juist het behouden van uw huidige gezondheidsniveau.

Zo is er dagbehandeling voor mensen die revalidatie achter de rug hebben en dan in groepsverband verder blijven werken aan eigen behandeldoelen. Sensire heeft ook speciale therapeutisch programma's die gericht op het behoud en bevorderen van zelfstandigheid. In Den Ooiman in Doetinchem  (Oleander) en in De Lunette in Zutphen zijn er speciale behandelingen voor mensen met Parkinson die thuis wonen. In De Lunette is er dagbehandeling voor mensen die een CVA (beroerte) hebben gehad. 

Op vier plaatsen bieden wij dagbehandeling

Dagbehandeling Akkerland
Specifieke doelgroep: mensen met dementie op jonge leeftijd
Den Ooiman
Pr. Alexanderstraat 79B
7009 AH Doetinchem
T: 06 - 12 84 25 45
E: dagbehandeling.akkerland@sensire.nl

Dagbehandeling Oleander
Specifieke doelgroep: mensen met de ziekte van Parkinson. 
Den Ooiman
Groot Hagen 6
7009 AM Doetinchem
T: 06 - 19 27 49 79
E: dagbehandelingparkinson@sensire.nl

Dagbehandeling De Schans
Specifieke doelgroep: mensen met de ziekte van Parkinson en/of mensen met (na) een CVA (NAH/beroerte).
De Lunette
Coehoornsingel 3
7201 AA Zutphen
T: 06 13 02 50 58
E: dbdeschans@sensire.nl

Een indicatie

Om deel te nemen aan een van de verschillende dagvoorzieningen heeft u een indicatie nodig voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Wet Langdurige Zorg (Wlz) of de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen die thuis wonen (GZSP-zorg)

Uw huisarts, specialist, buurtcoach of wijkverpleegkundige kan u (indien nodig) helpen bij de aanvraag van de indicatie:

  • Voor dagbesteding heeft u een indicatie nodig voor de Wmo of de Wlz.
  • Voor dagbehandeling heeft u een indicatie nodig voor de Wlz of GZSP zorg. 
U ontvangt zorg uit de Wlz als er sprake is van een lichamelijke ziekte of beperking, of een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie) waardoor u (intensieve) zorg nodig heeft. 

Woont u thuis en valt u niet onder de Wlz, dan kunt u GZSP-zorg krijgen als u:

  • meerdere problemen heeft, lichamelijke en/of psychogeriatrisch;
  • bijzondere ziekten heeft, zoals Parkinson, Huntington, Korsakov of multiple sclerose;
  • een lichamelijke beperking heeft door een beroerte, een ongeluk of een hersentumor;
  • geen indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft.

Alles rondom de GZSP-zorg wordt bepaald door de overheid, namelijk het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lees meer informatie over de GZSP-zorg in de folder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderaan deze pagina.

U kunt op de volgende manier een indicatie voor de verschillende vormen van zorg aanvragen: 

Verwijzing vanuit uw huisarts voor ergotherapie
Uw huisarts verwijst u naar Sensire via ZorgDomein. Verwijzers in Regio Achterhoek en Liemers kunnen voor behandeling via ZorgDomein eenvoudig digitaal en veilig verwijzen naar Sensire. Verwijzers overleggen veilig, vragen diagnostiek of een teleconsult aan en sturen makkelijk de juiste informatie mee. En bent u verwezen via ZorgDomein? Dan is een afspraak zo gemaakt. En u ziet meteen welke informatie u de eerste keer mee moet nemen. Zo wordt met ZorgDomein (klik hier voor meer informatie) een volgende stap gezet in het

verkorten van de weg naar passende zorg. 

Kosten
Meer uitleg over hoe het zit met kosten voor de dagvoorziening en de kosten voor het vervoer van en naar de dagvoorziening, vindt u op onze webpagina Kosten en vergoedingen. 

Praktische informatie

Voor al uw vragen kunt u ons bereiken via nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.
Reacties:
  • Fam te Lindert
    30 oktober 2023 | 18:00
    Goedenavond, graag willen we meer weten over persoonsalarmering en dagopvang(meerzorg)
    • Communicatie Sensire
      31 oktober 2023 | 09:16
      Geachte familie Te Lindert, Hartelijk dank voor uw vraag. Het vriendelijke verzoek om telefonisch contact op te nemen met een van mijn collega's. U kunt ons met uw vragen 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bereiken via 0900 8856.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina