Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Bijstand met Maatschappelijk werk
Bijstand met Maatschappelijk werk

Bijstand met Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk helpt u met psychosociale problemen, sociaal raadsliedenwerk is er als u in de problemen zit met instanties. U hoeft er niet alleen voor te staan.

Informatie rondom corona

Ook in deze tijd zijn de medewerkers Maatschappelijk werk en Sociaal Raadsliedenwerk beschikbaar. Wij werken via de richtlijnen van het RIVM. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen bij u leven waar u met iemand over wilt praten. Misschien andere vragen dan u gewend bent omdat de situatie anders is dan normaal. Op dit moment hebben we graag contact met u via telefoon, chat, mail of beeldbellen. Heeft u een vraag neemt u dan gerust contact met ons opnemen.

Er niet alleen voor staan

Ieder mens loopt wel eens vast in het leven. Vaak komt u er zelfstandig of samen met uw familie en vrienden wel weer uit. Als dat niet lukt, kan het maatschappelijk werk met u naar wegen zoeken om uit de problemen te komen, bijvoorbeeld:

 • door samen met u de klachten te onderzoeken;
 • door samen met u aan uw probleem te werken;
 • door u concreet te helpen bij het doen van praktische handelingen;
 • door een adequate verwijzing naar een andere instantie die u kan helpen.

Een plan van aanpak

Als u zich aanmeldt, maken wij met u een afspraak voor een eerste ontmoeting: het intakegesprek. Tijdens dit gesprek vraagt de maatschappelijk werker u te vertellen over de situatie waar u hulp bij wenst.

Samen bekijken we wat u nodig heeft om het probleem op te lossen of zo te verminderen dat u er zonder hulp van buitenaf mee kunt omgaan. Na de intake maken we samen met u een plan van aanpak. We leggen dan vast wat het doel is en wat we gaan doen om dat te bereiken.

Hulp op maat

De duur en de aard van de hulpverlening zijn bij iedereen anders, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De gesprekken duren gemiddeld een uur.

Naast individuele gesprekken is het soms ook fijn om deel te nemen aan gespreksgroepen, bijvoorbeeld om assertiever en weerbaarder te worden, of om te leren omgaan met de stress die uw problemen u bezorgen.

Soms kan het nuttig zijn om ook andere mensen bij de zaak te betrekken, bijvoorbeeld uw partner, uw kinderen of hulpverlenende instanties. Dit gebeurt uitsluitend in overleg met u.

Contact en aanmelding

Sensire is voor Maatschappelijk werk actief in gemeente Aalten en Oude IJsselstreek. Met een maatschappelijk werker van Sensire kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0900 622 87 24.

Aalten en Dinxperlo:
Sarah Pelgrim, s.pelgrim@sensire.nl, 06-12641698, maatschappelijk werker
Monique Altena, m.altena@sensire.nl, 06-12640231, maatschappelijk werker

Oude IJsselstreek:
Puck Speekhout -  06 51263379
Gertrude Eggink – 06 51915486
Liedy Claus         -  06 10264426
Adele Bosch        - 06 10978538
Mail: amw.oudeijsselstreek@sensire.nl
Website: www.hulponlineoost.nl

U heeft voor maatschappelijk werk geen verwijzing nodig. Om het maatschappelijk werk in uw eigen woonplaats te vinden, kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente of via deze regelhulp van de overheid. Vaak is er een inloopspreekuur waar u zonder afspraak welkom bent.

Praktische informatie

Om in contact te komen met een maatschappelijk werker of met een sociaal raadsman of -vrouw kunt u op deze webpagina lezen hoe u hen kunt bereiken. Aangezien Sensire niet overal actief is met deze hulp, vindt u daar ook een verwijzing naar de regelhulp van de overheid.

Voor algemene informatie kunt u ons dag en nacht bereiken via het algemene telefoonnummer van Sensire: 0900 88 56.

Van algemeen maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk kunt u kosteloos gebruikmaken. Er is ook geen verwijzing voor nodig.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • WT Oonk
  28 mei 2020 | 19:53
  Waar kan ik terecht voor maatschappelijk werk in Groenlo?
  • Communicatie Sensire
   29 mei 2020 | 11:42
   Hiervoor kunt u terecht bij het sociaal team van de gemeente Oost-Gelre. U kunt hen op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur bereiken via telefoonnummer (0544) 39 36 16 of via e-mail sociaalteam@oostgelre.nl.
 • Christa Zweers
  9 juli 2020 | 10:01
  Goedemorgen. Waar kan ik terecht voor maatschappelijke werk omgeving Didam
  • Sensire Communicatie
   9 juli 2020 | 13:36
   Beste Christa, Didam valt onder de gemeente Montferland en kent een sociaal team. www.montferland.info/sociaal-team U kunt zich aan melden via telefoon of formulier op de website. Daar staat nog wat meer info op over tijden ed.
 • Marianne van de Sande
  14 september 2020 | 14:40
  Waar kan iemand terecht voor maatschappelijke hulp in Doetinchem?
  • Sensire communicatie
   15 september 2020 | 13:34
   Je kan hiervoor terecht bij Buurtplein, zie www.Buurtplein.nl, te bereiken via telefoonnummer (0314) - 341919.
 • Koen Derksen
  5 oktober 2020 | 00:53
  Bieden jullie ook begeleiding bij het zoeken naar woonruimte? Ook als dat niet voor woonruimte in deze gemeente is?
  • Communicatie Sensire
   5 oktober 2020 | 08:32
   Beste Joost, Om meer te weten te komen over de exacte dienstverlening, kun je het beste even contact opnemen met een van de maatschappelijk werkers.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina