Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Sociaal raadsliedenwerk
Sociaal raadsliedenwerk

Sociaal raadsliedenwerk

De wereld waarin we leven is een complexe wirwar van wetten, regels, loon, uitkeringen en toeslagen. Een plotselinge of ingrijpende verandering kan het leven behoorlijk op zijn kop zetten en gevolgen hebben voor uw persoonlijke situatie. Wanneer dat gebeurt, is het fijn zo snel mogelijk duidelijkheid en zekerheid te krijgen. Meestal lukt dat zelf, maar twijfelt u en weet u het niet meer? Maak dan een afspraak met het Sociaal raadsliedenwerk. Zij zijn betrouwbare wegwijzers en staan naast u als dat nodig is.

DE WEG WETEN BIJ DE INSTANTIES

Sociaal raadslieden kunnen u advies geven over wetten en regels, rechten en plichten. Ze helpen u om te kijken wat de wetten en regels zijn in uw situatie, en wat u kunt doen om problemen met instanties op te lossen of te krijgen waar u recht op heeft.

Onze sociaal raadslieden kunnen u informeren en adviseren over bijvoorbeeld uitkeringen, subsidies, schulden, belastingen, arbeid en ontslag of de afwikkeling van een echtscheiding. Daarbij kunnen ze ook praktische hulp geven, zoals met het schrijven van brieven, het invullen van formulieren of het indienen van bezwaarschriften.

CONTACT EN AANMELDING

Sensire biedt sociaal raadsliedenwerk vanuit vestigingen in de gemeente Oude IJsselstreek (aanmelding via contactformulier www.hulponlineoost.nl), Montferland (met spreekuren in Didam en ’s Heerenberg) en Lochem (met spreekuren in Gorssel en Lochem). U kunt het sociaal raadsliedenwerk bereiken via telefoonnummer 088 - 260 91 82.

Corona-virus
Om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan zijn er nieuwe maatregelen getroffen. Dit betekent dat alle inloopspreekuren van Sociaal Raadslieden tot nader bericht zijn gestopt.
Het SRW is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer: 088 - 260 91 82.

Daarnaast kunt u de sociaal raadslieden uit de verschillende gemeenten op werkdagen bereiken per telefoon of mail:

Lisa Olthof is werkzaam in de gemeenten Lochem en Montferland.
Telefoonnummer: 06-12638158
E-mail: l.olthof@sensire.nl

Marinus Laban is werkzaam in de gemeenten Berkelland, Montferland en Oude IJsselstreek.
Telefoonnummer: 06-10203596
E-mail: m.laban@sensire.nl

Antoinette Duenk is werkzaam in de gemeente Oude IJsselstreek.
Telefoonnummer: 06-23903658
E-mail: a.duenk@sensire.nl

Anneke Salemink is werkzaam in de gemeenten Aalten, Montferland en op het Graafschap College Doetinchem
Telefoonnummer: 06-82062499
E-mail: a.salemink@sensire.nl 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Roy
  24 augustus 2020 | 11:48
  Beste heer/mevrouw, Ik ben doorverwezen naar deze website door het sociale team van de gemeente Montverland. De primaire reden hiervoor is de afwijzing van mijn bijstandsuitkering. Omdat sociale raadlieden beter op de hoogte zijn van de regelgevingen vraag ik bij deze of er gekeken kan worden of de afwijzing terecht is. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Roy Leenders
  • Sensire Communicatie
   24 augustus 2020 | 15:34
   Beste Roy, Om in contact te komen met sociaal raadslieden kun je zonder afspraak binnenlopen tijdens het wekelijkse inloopspreekuur. Deze wordt voor de regio Montferland gehouden op vrijdag van 10.30 toto 11.30 uur in het Didam Gezondheidscentrum. Tevens kunt u telefonisch contact opnemen via het nummer 0314 357 723 (dagelijks bereikbaar).
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina