Herontwikkeling Bundelingpark
Herontwikkeling Bundelingpark

Herontwikkeling Bundelingpark

Sensire en ProWonen waren al een aantal jaren in gesprek over de toekomst van De Bundeling, een voormalige woonlocatie van Sensire op de plek van het huidige Bundelingpark. De gebouwen waren gedateerd en voldeden niet meer aan de woonwensen van nu. Frederik Lindenhovius, directeur Wonen met Zorg Sensire en Hendrik Mulder van ProWonen: “Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen – ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is.”

Sloop van De Bundeling: verhuizen naar De Schoven en De Garven

De Bundeling werd in 2020 gesloopt. Ondertussen is Sensire De Schoven, een appartementencomplex op het Bundelingpark, gerenoveerd en zijn er nieuwe appartementen bijgebouwd. Ook is het huis, Sensire De Garven - tevens gesitueerd op het park -, gerenoveerd om ervoor te zorgen dat bewoners met dementie niet alleen nu, maar ook in de toekomst fijn kunnen wonen en leven. Ook is er een gezellige ontmoetingsruimte gerealiseerd en is het Bundelingpark daarmee gereed.

Thuis voelen

De drijfveer van Sensire is bewoners het leven te laten leiden dat zij willen. Ondanks beperkingen, met hulp van Sensire. In een omgeving waar zij zich prettig voelen, zegt directeur Frederik Lindenhovius. “We hebben nu een nieuw, gemoderniseerd Bundelingpark, waarbij nagedacht is over de invloed van de omgeving op de beleefwereld van de bewoners. Zowel bewoners met een somatische zorgvraag als bewoners met dementie. Tegelijkertijd kunnen de zorgprofessionals, in gezonde werkomstandigheden, de zorg blijven bieden zoals bewoners dat van ons gewend zijn.”

De bewoners zijn blij met hun moderne en gezellige appartement op een park dat veel te bieden heeft. Samen met hun naasten en het zorgteam zorgen we er graag voor dat zij ook in hun nieuwe appartement kunnen (blijven) leven zoals zij dat willen.