De derde vaccinatieronde voor bewoners gaat van start
De derde vaccinatieronde voor bewoners gaat van start

De derde vaccinatieronde voor bewoners gaat van start

09 maart 2021

Update: door omstandigheden vindt de derde vaccinatieronde niet plaats op 30 en 31 maart, maar op 6 en 7 april.

Het vaccinatieprogramma voor bewoners is in volle gang. De tweede vaccinatieronde van de bewoners die onder de specialist ouderengeneeskunde vallen vond plaats op 22 februari. Ook zijn de bewoners die onder zorg van de huisarts vallen na deze week in elk geval voor een eerste keer gevaccineerd tegen corona. En nu is er een volgend moment om te markeren: de derde vaccinatieronde, de zogenaamde ‘veegronde’, vindt plaats op 30 en 31 maart.

De derde vaccinatieronde

Op 30 en 31 maart vindt de zogenaamde ‘veegronde’ plaats voor bewoners van Sensire die wel een vaccinatie tegen Covid-19 willen ontvangen maar door omstandigheden nog geen vaccinatie hebben gehad of de tweede vaccinatie hebben gemist. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het projectteam over het vaccineren van bewoners:

“Om ervoor te zorgen dat deze bewoners een vaccinatie krijgen moet er best een puzzel worden gelegd. Hoe zorg je ervoor dat bewoners zoveel mogelijk op hun eigen vertrouwde omgeving of een nabijgelegen locatie kunnen worden geprikt? En wat doe je dan met de vaccins die op een locatie overblijven om weggooien te voorkomen? Het is een hele organisatie, maar we komen er samen uit. Samen zorgen we ervoor dat ook deze bewoners een vaccinatie kunnen ontvangen.”

Net zoals in de vorige twee ronden beoordeelt de specialist ouderengeneeskunde voorafgaand aan de derde ronde zorgvuldig of het medisch verantwoord is om te vaccineren. Er wordt hierbij zoveel mogelijk risico uitgesloten. Of het nu gaat om de eerste of de tweede vaccinatie.

De specialist ouderengeneeskunde kijkt bij het beoordelen van ieders persoonlijke situatie naar contra-indicaties uit de bijsluiter en landelijke richtlijnen van het RIVM en Verenso. Wanneer er zorgen zijn over het risico dat u of uw naaste loopt bij het vaccineren, wordt er contact met opgenomen. Als u zelf zorgen heeft over de kwetsbaarheid van uzelf of uw naaste, adviseren we u ook om deze te bespreken met de specialisten ouderengeneeskunde, in overleg met het zorgteam.

De tweede vaccinatieronde

In de week van 22 februari vond de tweede vaccinatieronde plaats. Er zijn in 3,5 dagen tijd 685 bewoners gevaccineerd, waaronder ook 10 bewoners voor een eerste vaccinatie. Deze vaccinatieronde is goed verlopen. De bewoners zien hun vaccinatie over het algemeen als een lichtpuntje. Een stap naar meer vrijheid

Vaccinatieprogramma bewoners die onder de huisarts vallen

Alle bewoners die onder de huisarts vallen zijn na deze week in elk geval voor de eerste keer gevaccineerd. In Twello en Gorssel zijn ze voor de tweede keer gevaccineerd. In Zutphen, Ruurlo en Vorden zijn ze voor de eerste keer gevaccineerd. En de bewoners in Gaanderen worden deze week voor het eerst gevaccineerd. Lees ook dit bericht

Informatie voor bewoners en naasten om een goede keuze te maken

Woont u bij Sensire of komt u bij Sensire wonen? Op deze pagina vindt u informatie over het vaccinatieprogramma voor bewoners en de hierbij voor u belangrijke thema’s, zoals onder andere de veiligheid, het waarom van vaccineren, informatie over het vaccin, hoe het vaccineren in zijn werk gaat. Het gaat hier voornamelijk om informatie vanuit de Rijksoverheid. Zodat u en uw naaste weten waar u aan toe bent en een goede afweging kunt maken om wel of niet te vaccineren.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • T.Kauffman
  5 december 2021 | 22:38
  ik ben 80 jaar en wil de boosterinjextieer wordt veel geroepen dat je een afspraak kan maken ? waar kan dat?
  • Sensire communicatie
   6 december 2021 | 10:54
   Beste meneer, mevrouw, Voor vragen met betrekking tot het maken van een afspraak kunt u terecht bij de GGD. Indien u bij Sensire woont, wordt u via die weg ook geïnformeerd.