Wonen in Sydehem
Wonen in Sydehem

Wonen in Sydehem

Wonen in Sydehem is simpelweg prachtig wonen. Vanwege de ligging midden in Zeddam met uitzicht op het mooie Montferland. En ook omdat het een volledig gerenoveerde accommodatie is die helemaal voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd.

Wonen zoals thuis

Soms is het noodzakelijk te verhuizen naar een andere woonvorm. Bijvoorbeeld omdat het thuis wonen niet meer veilig is of omdat u thuis niet meer kan worden verzorgd door de thuiszorg. Op Sydehem kunt u ‘wonen zoals thuis’ in een appartement. Deze appartementen hebben een woon/slaapkamer, keuken en badkamer. Daarnaast zijn er ook drie ruime appartementen met een aparte woon- en slaapkamer die echtparen de mogelijkheid biedt om gewoon bij elkaar te blijven wonen als één van beide of beiden door zorgbehoefte niet meer in eigen huis kan wonen. En er is genoeg ruimte om de spullen mee te nemen die u dierbaar zijn. 

Montferland: zelf de touwtjes in handen

Op de eerste en tweede verdieping vindt u afdeling Montferland met 25 appartementen. De bewoners wonen hier zelfstandig en in privacy, zoals ze dat gewend waren. Met regie over hun eigen leven: ze hebben zelf de touwtjes in handen. Natuurlijk met hulp van familie en naasten en aanvullend bieden wij zorgondersteuning. Op beide etages bevindt zich een ruime en gezellige algemene huiskamer. Op de 2e etage is tevens een ruim dakterras voor gezamenlijk gebruik. 

Hettenheuvel: leven met dementie

Sydehem telt ook 24 zorgappartementen voor mensen met dementie: Hettenheuvel bevindt zich op op de begane grond. Er zijn 3 huiskamers op de begane grond. Elk geschikt voor 8 bewoners. Daarnaast is er een prachtige binnentuin grenzend aan deze huiskamers. 

"De logica zit in het huis. Er zijn verschillende beleefhoeken, waardoor de bewoners regie op hun leven kunnen pakken. Ze kunnen zitten waar ze willen."
~Patty Ruikes, woonbegeleider Sydehem~

Uw eigen appartement

U kunt uw appartement naar eigen wens inrichten met uw, voor u waardevolle spullen. In de huiskamers wordt dagelijks vers gekookt, samen gegeten en een potje gekaart of gerummikupt.

Wij leren u graag kennen

Op Sydehem willen wij u graag beter leren kennen. Uw verhaal: wie u bent, wat u heeft meegemaakt, wat u leuk vindt, wat u graag doet. Om er samen met u, uw familie, naasten en vrijwilligers voor te zorgen dat u uw leven kunt blijven leiden zoals u altijd al deed.

Samen met familie

Familie en naasten spelen een belangrijke rol in het leven van onze bewoners. Om samen gewoonten, activiteiten en hobby’s in stand te houden, maar misschien ook wel omdat u het prettig vindt om door uw kinderen bijvoorbeeld gedoucht te worden. Het wordt erg gewaardeerd als familie helpt bij het dagelijks leven, zoals het samen koken in een huiskamer en het doen van een activiteit. 

Vrijwilligers

Sydehem heeft ook een toegewijde groep van vrijwilligers die voor veel activiteiten en plezier zorgen. Zo is er dankzij hen geregeld een gezellige bingo en trekken bewoners er op uit voor een ritje door de omgeving op de duo-fiets. Heeft u ook belangstelling om hieraan bij te dragen? Wie weet wilt u ook vrijwilliger worden.

Verbinding

Sydehem heeft een Locatieraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners. In de Locatieraad zitten (ex-)bewoners, familieleden van bewoners of mensen met een duidelijke binding met Sydehem. 

AANVULLENDE SERVICES

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

 • mee-eten bij kleinschalig wonen
 • het doen van de was
 • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
 • een WA- en inboedelverzekering
 • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis
 • de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden.

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Sydehem? De zorgbemiddelaars van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 088-260 6000.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire Sydehem
Benedendorpsstraat 35
7038 EN Zeddam

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire Sydehem biedt plaats aan mensen met een VV 4-6 indicatie (voorheen ZZP 4-6) en heeft als woonvorm voor mensen met dementie een BOPZ-erkenning. Onze zorgbemiddelaars helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 19 25. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Sensire communicatie
  2 november 2020 | 08:57
  Goedemorgen, het beste kunt u contact opnemen met onze woonzorgadviseurs. Zij kunnen u van alles vertellen over de informatie die nodig is en een eventuele wachtlijst. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
 • Cinzia Romeo
  11 maart 2021 | 14:53
  Geachte heer/mevrouw, Mijn naam is Cinzia Romeo, ik ben 24 jaar oud ben woonachtig in Arnhem en Zeddam. Ik schrijf deze brief t.a.v. Jan de Vries. Ik ben op zoek naar een leuke en uitdagende baan, en denk dat ik die hier bij sensire wel kan vinden! Ik heb de opleiding helpende zorg en welzijn gedaan niv. 2. Ik heb enige ervaring met dit soort werk. Ik heb er helaas wel een tijdje uit gelegen maar ben er weer helemaal klaar voor om aan de slag te gaan en het lijkt me een leuke start om dat hier te kunnen doen. Als dat gevoel wederzijds is, zou ik graag eens langskomen om mijzelf verder voor te stellen en meer over mijzelf te vertellen. Ik zal mijn gegevens hieronder bijvoegen. E-mailadres: cinzia_romeo@live.nl Telefoon: 0640636591 Bij voorbaat dank voor uw tijd. Met vriendelijke groet, Cinzia Romeo
 • Sensire Communicatie
  11 maart 2021 | 15:59
  Beste Cinzia, Voor een sollicitatie kun je het beste contact opnemen met onze recruiters via https://www.werkenbijsensire.nl/ Zij kunnen je vertellen of er op dit moment vacatures zijn waar je op kunt solliciteren.
 • J. Bonga RB bewindvoering b.v.
  27 januari 2022 | 11:45
  Geachte, Wij zijn sinds kort bewindvoerder van een cliënt welke bij jullie woont. Wij zouden graag willen weten hoe we ons kunnen aanmelden als contactpersoon voor de financiële zaken. Hoogachtend, RB bewindvoering b.v.
  • sensire communicatie
   27 januari 2022 | 13:34
   U kunt het beste even contact opnemen met de woonzorgadviseurs, zij kunnen u verder helpen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
 • kim schepers
  30 september 2022 | 18:00
  hallo ik heb een mail gestuurd naar m.grootzevert@sensire.nl inverb vrijwilligerswerk die ik graag bij jullie zou willen doen,maar als ik de mail verstuur krijg ik terug dat het niet een juiste mail adres is, terwijl deze mailadres op de site staat. met vriendelijke groet kim schepers
  • Communicatie Sensire
   4 oktober 2022 | 10:02
   Hartelijk dank voor jouw interesse in vrijwilligerswerk, Kim. Wij hebben je een e-mail gestuurd met de juiste contactinformatie.
 • Joke-verbeek
  28 februari 2023 | 15:39
  Graag inschrijven voor appartement ik ben word 71j en wil mijn twee onder een kap huis verkopen in sheerenberg
  • Communicatie Sensire
   28 februari 2023 | 15:52
   Beste mevrouw Verbeek, Onze woonzorgadviseurs kunnen u van de benodigde, gedetailleerde informatie voorzien. U kunt ze op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
 • Marco
  21 augustus 2023 | 23:10
  Goede dag zijn er nog woningen te huur bij u
  • Sensire Communicatie
   22 augustus 2023 | 08:49
   Beste Marco, De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80 optie 3.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina