Fysio- en oefentherapie
Fysio- en oefentherapie

Fysio- en oefentherapie

Doet uw lichaam niet altijd meer wat u zou willen? Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Hebt u moeite met opstaan uit een stoel of raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Of hebt u last van een aandoening die u beperkt in het bewegen, zoals parkinson(isme) of hartfalen? De fysio- en oefentherapeuten van Sensire weten alles over beweegproblemen bij ouderen of (jongere) mensen met complexe problematiek. Met een behandeling op maat leert u hoe u beter kunt bewegen met de problematiek die er speelt. Ook bij alle andere beweegproblemen kun u bij ons terecht. 

Waarbij kunnen onze fysiotherapeuten u helpen?

De (geriatrie) fysiotherapeuten van Sensire zijn geschoold in het behandelen van ouderen en van mensen met complexe problematiek. Door veroudering kan het uithoudingsvermogen, de balans en spierkracht verminderen waardoor de zelfstandigheid kan afnemen en dagelijkse taken moeilijker kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan moeite met lopen en / of traplopen en overeind komen uit de stoel en / of bed.

Onder complexe problematiek vallen onder andere jong dementerenden, mensen met neurologische klachten zoals een CVA, parkinson(isme), ALS of aangeboren afwijkingen, mensen met orthopedische klachten en mensen met systeemziektes zoals COPD en Diabetes Mellitus.


Een beetje activiteit maakt mijn man vrolijker. Zo wordt het leven prettiger voor ons allebei.
~Anneke (74)~

"Bij dementie denk je vooral aan vergeetachtigheid. Maar mijn man werd de afgelopen jaren ook lichamelijk zwakker. Zijn conditie ging achteruit en hij had steeds minder puf om in beweging te komen. Een ommetje maken? Hij deed het niet meer. Uit angst om te verdwalen misschien, maar ook omdat hij gewoon somber was. Zijn dagen werden zo heel eentonig. De fysiotherapeut vertelde dat beweging juist heel belangrijk is bij mensen met dementie. Al is het maar voor een goede nachtrust: van bewegen word je lekker moe. Nu doet mijn man beweegoefeningen met de fysiotherapeut en blijft zijn conditie op peil. Zijn dementie gaat er niet van over, maar een beetje activiteit maakt hem wel vrolijker. Ook wandelt hij weer dagelijks. Zo wordt het leven prettiger voor ons allebei.”

Waarbij kunnen onze fysiotherapeuten u helpen?

Onze (geriatrie) fysiotherapeuten werken op alle woonzorglocaties van Sensire en passen zich graag aan u aan. Woont u permanent in één van onze woonzorglocaties? Verblijft u tijdelijk bij ons? Bezoekt u de dagbehandeling bij Sensire? Of woont u nog thuis? De fysiotherapeuten begeleiden u graag.

U kunt voor de behandeling fysiotherapie op een van onze locaties terecht. Bent u niet in de gelegenheid om de praktijk te bezoeken? Of heeft u in uw dagelijks leven in uw eigen omgeving ondersteuning nodig? De fysiotherapeut komt dan graag bij u aan huis.

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Tegen welke problemen loopt u aan in het dagelijkse leven en waaraan wilt u werken om uw zelfstandigheid te behouden en de regie over uw eigen leven zo lang mogelijk te kunnen blijven voeren.

Vervolgens stemt de fysiotherapeut het behandelplan af op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Als dat nodig is krijgt u daarbij extra ondersteuning van andere zorgverleners. Ook kan de fysiotherapeut uw familie, mantelzorgers of wijkzorgteams adviseren om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Denk hierbij aan adviezen voor transfers/verzorging/hulpmiddelen.


De behandeling

De ondersteuning van de fysiotherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • looptraining
 • evenwichtsoefeningen
 • vallen voorkomen (valpreventie)
 • arm- en handtraining
 • oefenen met verplaatsen zoals opstaan uit bed of uit een stoel
 • spierkracht vergroten
 • conditie verbeteren om minder snel vermoeid te raken
 • ondersteunen bij herstel na ziekenhuisopnames, na een val, CVA etc.
 • ondersteunen bij revalidatie na bijvoorbeeld COVID-19
 • begeleiding bij het gebruik van loophulpmiddelen zoals een rollator of looprekje
 • tegengaan van pijnklachten
 • ademhaling
 • adviezen ten aanzien van oedeem en vocht vasthouden
 • ontspanningsoefeningen
 • hydrotherapie
 • oedeemtherapie
 • adviezen ten aanzien van houding

Bij u in de buurt

Sensire Den Ooiman
Groot Hagen 6
7009 AM Doetinchem 
Tel: 088-2609300 
Deze praktijk is maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend.

Sensire De Lunette
Coehoornsingel 3
7201 AA Zutphen
Tel: 088-2609300
Deze praktijk is alle dagen van 8.30 tot 17.00 uur geopend.

Praktijk Eefde
Zutphenseweg 202
7211 EK Eefde
Tel: 088-2609300
Deze praktijk is in overleg geopend. 

Op de overige behandellocaties kunt u de bijbehorende collega bellen voor de openingstijden en behandelmogelijkheden.

 • De Garven, Ruurlo

 • De Schoven, Ruurlo

 • De Heikant, Wehl

 • De Hackforterhof, Vorden
 • De Lindenhof Vorden
 • De Pelgrim, Gaanderen
 • Waterrijk, Doetinchem
U kunt onze fysiotherapeuten per mail bereik en via behandelsecretariaat@sensire.nl

Onze fysiotherapeuten

Regio Doetinchem

Regio Zutphen

Praktische informatie

Voor de regio Zutphen en omstreken
Voor meer informatie kunt u bellen met het behandelsecretariaat, telefoon 088-2609300 of een e-mail sturen naar fysiotherapiethuis@sensire.nl.

Voor regio Doetinchem en omstreken
U kunt de fysiotherapeut bereiken via het algemene telefoonnummer van de fysiotherapeuten: 088-2609300. 

Ook kunt u een e-mail sturen: fysiotherapiethuis@sensire.nl. De fysiotherapeut neemt dan contact met u op. 

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten uit de aanvullende verzekering en in sommige gevallen vanuit de basisverzekering. Indien er vragen over de vergoeding zijn, kunt u de fysiotherapeut benaderen om hier samen naar te kijken. 
Voor fysio- en oefentherapie aan huis is het in de meeste gevallen noodzakelijk dat u een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft. Overigens kun u ons ook benaderen via de directe toegankelijkheid fysio- en oefentherapie.

Voor fysiotherapie aan huis heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Sensire is aangesloten bij ZorgDomein. Verwijzers in Regio Achterhoek en Liemers kunnen voor behaneling eenvoudig digitaal verwijzen naar Sensire. Verwijzers overleggen veilig, vragen diagnostiek of een teleconsult aan en sturen makkelijk de juiste informatie mee. En bent u verwezen via ZorgDomein? Dan is een afspraak zo gemaakt. En u ziet meteen welke informatie u de eerste keer mee moet nemen. Zo wordt met ZorgDomein een volgende stap gezet in het verkorten van de weg naar passende zorg. Lees meer over ZorgDomein of bekijk de veelgestelde vragen.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

  Wellicht ook interessant voor u