Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Wonen in De Borkel
Wonen in De Borkel

Wonen in De Borkel

In De Borkel wonen ouderen zelfstandig in huurappartementen, en ouderen die verpleging of zorg nodig hebben. De ondersteuning van Sensire is gericht op leven zoals u dat gewend bent, samen met de mensen om u heen en waar professionele zorg altijd dichtbij is. 

Kleinschalig en sfeervol

De Borkel heeft een PG groepswoning voor mensen met dementie waar het fijn en veilig is en waar ze, omgeven door goede zorg, kunnen wonen. Daarnaast kent De Borkel ook een somatische groepswoning. Hier wonen mensen tijdelijk of permanent, vaak na een periode van revalidatie.

Wonen in de Borkel is kleinschalig wonen, met een beperkt aantal anderen en een team dat voor de bewoners en hun familie vertrouwde gezichten vormt. Veel van het dagelijkse leven speelt zich af in de huiskamers, waar samen activiteiten worden gedaan en wordt gekookt en gegeten.

U goed leren kennen

Hoe u ook bij ons bent beland, we willen u altijd zo snel en zo goed mogelijk leren kennen, zodat we weten wat u in uw dagelijkse leven belangrijk en prettig vindt. Zo kunt u ook hier uw leven zoveel mogelijk leven zoals u dat gewend bent.

Van groot belang is ook uw sociale netwerk. Het huis biedt een fijne sfeer, een veilige omgeving en goede zorg; uw familie en uw vrienden kunnen net als voorheen bijdragen aan uw welzijn. 

Ruimte voor dementie

Ieder mens heeft dromen, wensen en verlangens. Dit stopt niet al je ouder wordt. In ieders leven is vrijheid belangrijk. Ruimte om je vrij te kunnen bewegen en je eigen keuzes te kunnen maken. Ook als je te maken krijgt met dementie. Bij De Borkel streven we naar zoveel mogelijk vrijheid. Mensen met dementie mogen zich bij ons vrij bewegen en hun eigen keuzes maken. Zij blijken daardoor actiever, mobieler en gelukkiger. Vrijheid voorrang geven, vraagt om te zoeken naar creatieve oplossingen. Samen met mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Wij geloven dat het de moeite waard is, omdat vrijheid noodzakelijk is om gelukkig, blij en zinvol te leven!

Lees meer over ruimte voor dementie

Een huurappartement in De Borkel

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Als dat echt niet meer gaat, kunt u terecht in een huurappartement in De Borkel, waar uw privacy, gezelligheid, geborgenheid en veiligheid centraal staan. In uw eigen woning kunt u in alle rust uw leven leiden zoals u dat gewend bent. Op het moment dat u hulp of zorg nodig heeft kunt u diensten van Sensire afnemen.

Voor informatie over een (luxe) huurappartement verwijzen we u naar Meeuwis Vastgoed Management (MVGM). Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088-4324781. Informatie treft u ook aan via www.ikwilhuren.nu.

Hebt u interesse in een zorgwoning op het terrein van de Borkel, dan kunt u contact opnemen met Het Baken. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0573-289290 of info@bakenlochem.nl.

Dagactiviteiten

In De Borkel zijn bijna dagelijks verschillende gezamenlijke groepsactiviteiten. Leuke en zinvolle dagen hebben is voor iedereen belangrijk. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en is een beetje ondersteuning nodig. In De Borkel worden daarom bijna dagelijks verschillende gezamenlijke groepsactiviteiten georganiseerd bij de dagbesteding, waar u als bewoner ook gebruik van kunt maken. Dagelijks komen hier ook vele thuiswonende ouderen voor een gezellige invulling van de dag.

Lees hier meer over de Dagbesteding

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Borkel of wilt u eens een kijkje komen nemen? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen geven graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties, wachttijden en de verschillen tussen locaties. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen. 

De Borkel
Hoofdstraat 61a
7213 CS Gorssel

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein helpen u graag met uw aanvraag, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0575-594446.

Voor informatie over wachttijden kunt u contact opnemen met medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

Er is een duidelijke visie over de omgang met de terminale fase van bewoners. Openheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en goed overleg staan hoog in het vaandel. Wensen en vragen met betrekking tot uw levenseinde zijn bespreekbaar. De speciaal opgeleide zorgprofessionals kunnen u en uw naasten informeren over en begeleiden tijdens de laatste levensfase.

Lees meer over de visie op levenseinde

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. In onze Privacy en klachtenregeling kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. Ook kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

De Borkel is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

    Ook interessant