Wonen in De Lunette (PG)
Wonen in De Lunette (PG)

Wonen in De Lunette (PG)

De Lunette is niet zomaar een woonzorgcomplex, u vindt hier een breed scala aan diensten onder één dak. In de groepswoningen Laarpoort, Veerpoort en Berkelpoort wonen mensen met dementie in kleinschalige woningen.

De Lunette PG: alle gemakken dichtbij

De groepswoningen in De Lunette zijn zes persoons woningen met een gemeenschappelijke woonkamer en voor iedere bewoner een eigen zit- en slaapkamer. Ondanks de grootte van het gebouw zijn de woningen kleinschalig te noemen.

Een fijne en veilige omgeving waar u, omgeven door goede zorg, kunt wonen met een beperkt aantal anderen. Het team vormt voor de bewoners en hun familie vertrouwde gezichten.

In de centrale hal van de Lunette vindt u het wijkontmoetingscentrum. In het gezellige restaurant kunt u met uw familie een heerlijk kopje koffie drinken of gezellig lunchen. Niet alleen bewoners van de Lunette komen hier graag, maar ook buurtgenoten schuiven geregeld aan. Door de aanwezigheid van onder andere een kinderopvang en een therapeutisch zwembad is het er nooit saai.  

Veerpoort - 3e etage
Afdeling Veerpoort heeft een unieke positie binnen de psychogeriatrische groepswoningen in de De Lunette. Veerpoort heeft twee leerafdelingen. Op deze afdelingen werken leerlingen onder begeleiding van werkbegeleiders, die de leerlingen het vak in de praktijk leren. Zo zorgen wij voor een eigen instroom van medewerkers, die van buitenaf moeilijk te vinden zijn. De leerlingen worden stap voor stap opgeleid en losgelaten, om zorgvuldig, professioneel en protocollair de bewoners met dementie te begeleiden.

Berkelpoort
Afdeling Berkelpoort is ook een psychogeriatrische afdeling gelegen binnen De Lunette op de tweede verdieping. Berkelpoort bestaat uit zes woongroepen met op iedere woongroep zes bewoners. De bewoners maken net als de bewoners van Veerpoort en Laarpoort gebruik van de Het Lunettehofje.

Het Lunettehofje
In Het Lunettehofje op de eerste etage komen de bewoners van Berkelpoort, Veerpoort en Laarpoort dagelijks bij elkaar om een zinvolle dagbesteding (dagbeleving) te hebben. De bewoners zijn er de hele dag welkom. Ze zijn nergens toe verplicht als ze langskomen.

Dagbeleving

Elke dag worden er diverse activiteiten aangeboden, waar de bewoners behoefte aan hebben. Dit kan variëren van luisteren naar klassieke muziek, film kijken, handwerken, houtbewerking of lekker rustig zitten met een boek of een tijdschrift. Daarnaast organiseren we ook activiteiten zoals samen koken of een taart bakken en maken we natuurlijk zoveel mogelijk een wandeling buiten in de frisse lucht.

Snoezelen

Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen, een activiteit ter bevordering van de nodige harmonie in ons vaak drukke bestaan. Er ontstaan bij het snoezelen een evenwicht tussen stimuleren en relaxen, tussen prikkelen en rust bieden. De speciaal geselecteerde rustgevende muziek, beelden, geuren en warme kleuren, geven een prettig gevoel van veilige geborgenheid en rust. Bij snoezelen bouwt men aan nieuwe energie.

Op de eerste etage zijn er twee snoezelruimtes. De ene ruimte is uitgerust met een ligbad en de andere met een waterbed en een relaxstoel. De ruimtes bieden ontspanning aan de bewoner. De bewoner kan op het waterbed liggen of lekker gaan zitten in een relaxstoel. Het warme water in het ligbad kan een verlichting bieden bij lichamelijke klachten en voor ontspanning.

U goed leren kennen

Hoe u ook bij ons bent beland, we willen u altijd zo snel en zo goed mogelijk leren kennen, zodat we weten wat u in uw dagelijkse leven belangrijk en prettig vindt. Zo kunt u ook hier uw leven zoveel mogelijk leven zoals u dat gewend bent. Bij Sensire Wonen met Zorg regio Zutphen/Lochem maken wij gebruik van ‘Mijn Verhaal’. Van groot belang is ook uw sociale netwerk. Het huis biedt een fijne huiselijke sfeer, een ruime omgeving en goede zorg; uw familie en uw vrienden kunnen net als voorheen bijdragen aan uw welzijn.

Ruimte voor dementie

Ieder mens heeft dromen, wensen en verlangens. Dit stopt niet als je ouder wordt. In ieders leven is vrijheid belangrijk. Ruimte om je vrij te kunnen bewegen en je eigen keuzes te kunnen maken. Ook als je te maken krijgt met dementie. Bij De Lunette streven we naar zoveel mogelijk vrijheid. Mensen met dementie mogen zich bij ons vrij bewegen en hun eigen keuzes maken. Zij blijken daardoor actiever, mobieler en gelukkiger. Vrijheid voorrang geven, vraagt om te zoeken naar creatieve oplossingen. Samen met mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Wij geloven dat het de moeite waard is, omdat vrijheid noodzakelijk is om gelukkig, blij en zinvol te leven!

Lees meer over ruimte voor dementie

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Lunette PG of wilt u eens een kijkje komen nemen? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen geven graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties, wachttijden en de verschillen tussen locaties. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

De Lunette
Coehoornsingel 3
Zutphen

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein helpen u graag met uw aanvraag, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0575-594446.

Voor informatie over wachttijden kunt u contact opnemen met medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. 

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

Er is een duidelijke visie over de omgang met de terminale fase van bewoners. Openheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en goed overleg staan hoog in het vaandel. Wensen en vragen met betrekking tot uw levenseinde zijn bespreekbaar. De speciaal opgeleide zorgprofessionals kunnen u en uw naasten informeren over en begeleiden tijdens de laatste levensfase.

Lees meer over de visie op levenseinde

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Sensire is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina