Wonen in Pelgrim
Wonen in Pelgrim

Wonen in Pelgrim

‘Leven zoals u wilt’ betekent voor iedereen natuurlijk wat anders. Maar wat uw persoonlijke situatie ook is, u zult zich zeker thuis voelen bij Pelgrim. Pelgrim, genaamd naar de locatie van de voormalige Pelgrimfabriek, is een uniek woonzorgcentrum in de kern van Gaanderen waar mensen in een veilige omgeving kunnen wonen en leven zoals zij gewend zijn. Zowel met als zonder zorg. Het is een levendige plek waar ook mensen uit de omgeving graag naartoe gaan voor een maaltijd, een kop koffie of om mee te doen met een activiteit. Pelgrim staat bekend om de mooie en ruime woningen waar ook echtparen een thuis kunnen vinden.

Zorgappartementen

Soms is het noodzakelijk te verhuizen naar een andere woonvorm. Bijvoorbeeld omdat het thuis wonen niet meer veilig is of omdat u thuis niet meer kan worden verzorgd door de thuiszorg. Op Pelgrim kunt u ‘wonen zoals thuis’ in een ruim appartement. Deze appartementen hebben een ruime woonkamer met een open keuken en een directe toegang tot een eigen balkon of terras. In de hoofdslaapkamer past met gemak een tweepersoonsbed en naast de royale badkamer is er ook nog een logeerkamer en een bergruimte. Deze ruimte biedt echtparen de mogelijkheid om gewoon bij elkaar te blijven wonen als één van beide door zorgbehoefte niet meer in eigen huis kan wonen. En er is genoeg ruimte om de spullen mee te nemen die u dierbaar zijn.

Geen verpleeghuis, maar zorg op maat
Pelgrim is geen verpleeghuis maar biedt wel verpleeghuiszorg aan mensen met een intensieve zorgvraag. Onze bewoners wonen hier zelfstandig en in privacy, zoals ze dat gewend waren. Met regie over hun eigen leven: ze hebben zelf de touwtjes in handen. Natuurlijk wel met hulp van Sensire. Er is 24 uur zorg aanwezig. Bewoners ontvangen zorg zoals met hen en contactpersonen persoonlijk afgesproken.

De buurt in
Ook aanvullende diensten zoals een kappersbeurt of een bezoekje aan de winkel mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar dat is niet op Pelgrim zelf aanwezig. Hiervoor gaan bewoners gezellig de buurt in. Even een uitstapje naar de bakker om de hoek en een praatje bij de kassa. Omdat wij het belangrijk vinden dat bewoners net zoals thuis deel blijven nemen aan de maatschappij. Om dit mogelijk te maken hebben we een goede samenwerking met lokale partners en vrijwilligers.

Pelgrimhof: leven met dementie

Pelgrim telt ook een aantal kleinschalige zorgappartementen voor mensen met dementie: Pelgrimhof op de tweede verdieping. Op Pelgrimhof willen wij u graag beter leren kennen. Uw verhaal: wie u bent, wat u heeft meegemaakt, wat u leuk vindt, wat u graag doet. Om er samen voor te zorgen dat u uw leven kunt blijven leiden zoals u altijd al deed.

U kunt uw eigen appartement geheel naar eigen wens inrichten met uw eigen, voor u waardevolle spullen. Het appartement bestaat uit een woonkamer, een keukenblokje, een slaapkamer en badkamer. De appartementen zijn zeer ruim en daarom erg geschikt voor echtparen. En niet onbelangrijk: er is genoeg plek voor een kop koffie met visite. Aan de appartementen grenzen twee gezellige algemene huiskamers met een groot gezamenlijk dakterras. In de huiskamers wordt dagelijks vers gekookt, samen gegeten en een potje gekaart of gerummikubt.

Geheel zelfstandig in uw eigen appartement

Ook kunt u, zonder zorgbehoefte, geheel zelfstandig wonen bij Pelgrim in uw eigen appartement. Omdat u, net als de andere bewoners, gewoon gebruik kunt maken van bijvoorbeeld het restaurant en andere aanvullende diensten en arrangementen, heeft u hier alles bij de hand. Verhuur van deze appartementen gaat niet via Sensire, maar via wooncorporatie Sité Woondiensten. Deze kunt u bereiken via de website van Sité.

Één huis

Ondanks de verschillende woonvormen, delen al onze bewoners de gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant en de ontmoetingsruimte. Daarmee is Pelgrim echt één huis. U kunt er, ook als u zelfstandig bij Pelgrim of in Gaanderen woont, samen met uw familie terecht voor een kopje koffie, de leestafel, een spelletje of een maaltijd.

Samen met familie

Wij leveren goede zorg. Maar familie speelt natuurlijk net zo’n belangrijke rol in het welzijn van de bewoners. Om samen gewoonten, activiteiten en hobby’s in stand te houden. Van een borreltje op een vaste prik tot en met een rondje in de buitenlucht. Aanvullend organiseert Sensire zinvolle dagbesteding, maaltijdvoorziening en activiteiten. Zo is er een aanbod van arrangementen waar alle bewoners gebruik van kunnen maken ongeacht hun indicatie (hier zijn soms kosten aan verbonden).

"Niks moet hier, alles mag."
~Mevrouw Besselink, bewoner van Pelgrim~

Vertrouwde gezichten

Pelgrim werkt met kleine teams. Zij hebben een persoonlijke band met de bewoners en zijn ook voor familie en vrienden een vertrouwd gezicht.

Familieleden kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden. Het wordt erg gewaardeerd als familie helpt bij het dagelijks leven, inrichten van het appartement, activiteiten en ook eigen initiatieven zijn meer dan welkom!

Pelgrim heeft ook een toegewijde groep van vrijwilligers die voor veel activiteiten en plezier zorgen. Zo is er dankzij hen geregeld een gezellige bingo en trekken bewoners er geregeld op uit voor een ritje door de omgeving op de duo-fiets. Heeft u ook belangstelling om hieraan bij te dragen? Wie weet wilt u ook vrijwilliger worden.

Inspraak en verbinding

Sensire Pelgrim heeft een Bewonersraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van Sensire. In de Bewonersraad zitten bewoners of familieleden van bewoners. De leden geven advies over zowel het wonen als het welzijn binnen Pelgrim.

Onze woningen

Pelgrim staat op de plek in Gaanderen waar vroeger de Pelgrim-fabriek stond, vandaar de naam. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is Pelgrim ook voor echtparen een geliefde plek. Pelgrim is gebouwd in 2014 en sluit helemaal aan bij de wensen van deze tijd.

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

 • mee-eten bij kleinschalig wonen of in ons restaurant (appartementen)
 • het doen van de was
 • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet (Pelgrimhof en appartementen)
 • een WA- en inboedelverzekering
 • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis (Pelgrimhof en appartementen)
 • de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden.

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie. 

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Sensire Pelgrim, of wilt u het huis eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De zorgbemiddelaars van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 088-260 6000.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken op nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire Pelgrim
Blikslagerstraat 6
7011 MK Gaanderen

Voor een thuis met (intensieve) zorg bij Sensire Pelgrim heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De zorgappartementen voor wonen met intensieve verpleeghuiszorg zijn geschikt voor mensen met een indicatie VV 4-7 (voorheen ZZP 4-7) die zelfstandig willen wonen. Dat kan in de vorm van een Volledig Pakket Thuis of in Zorg in Natura. De twee groepswoningen voor kleinschalige zorg aan mensen met dementie, Pelgrimhof, heeft een BOPZ-erkenning.

Onze zorgbemiddelaars helpen u graag met uw aanvraag. Ook met vragen over het meeverhuizen van uw partner.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.
Reacties:
 • Borst
  1 mei 2023 | 14:20
  Kunnen wij ons in laten schrijven voor en zorgwoning? Heb een zorgindicatie.
  • Team Communicatie
   1 mei 2023 | 16:15
   Dank voor uw reactie. U kunt het beste even contact opnemen met onze woonzorgadviseurs. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80 optie 3.
 • Sonja Kusters
  12 juli 2023 | 21:26
  Klopt het dat er geen ELV plekken zijn in de Pelgrimhof?
  • Team Communicatie
   13 juli 2023 | 16:57
   Dank voor uw bericht, dat klopt inderdaad. Op sommige andere locaties van Sensire is dat wel mogelijk. U kunt de woonzorgadviseur gerust om meer informatie vragen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80 optie 3.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina